Τι απάντησε ο Δ. Μάντζος για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Ο αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες

Συνέντευξη με πολλή ουσία έδωσε ο αχαιός βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος.
Στο Newsbeast απάντησε σε όλα τα θέματα πολιτικής επικαιρότητας: από τις χαμηλές δημοσκοπήσεις του ΠΑΣΟΚ μέχρι το δυστύχημα στα Τέμπη και τις σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Μάντζος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών, αλλά να την θεραπεύσει με συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το έλλειμμα εμπιστοσύνης δεν θεραπεύεται με συνθήματα και προσευχές. Θέλει περιεχόμενο και πολιτικές».
Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις και τις τάσεις που καταγράφουν χαμηλά ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ, απέδωσε τη φθορά στο ευρύτερο αποδομημένο πολιτικό σύστημα, τονίζοντας ότι το κόμμα του πληρώνει το τίμημα παρά το γεγονός ότι έχει κυβερνήσει μόλις δύο χρόνια την τελευταία εικοσαετία.
Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, ο Δημήτρης Μάντζος ήταν κατηγορηματικός:
«Το “όχι” στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ είναι βαθιά πολιτικό, όχι φετιχιστικό».
Τόνισε πως πρόκειται για ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση απέναντι σε πολιτικές που παράγουν ανισότητες και τροφοδοτούν φαινόμενα όπως τα ολιγοπώλια στην αγορά, τη φορολογική αδικία και τα προβλήματα στο σύστημα υγείας.
Ο Δημήτρης Μάντζος ήταν ιδιαίτερα αυστηρός όσον αφορά το δυστύχημα των Τεμπών, μιλώντας για συγκάλυψη που δεν είναι απλώς πολιτική καταγγελία, αλλά πλέον τεκμηριωμένη και από τη Δικαιοσύνη.
«Η λέξη “συγκάλυψη” περιλαμβάνεται στο ίδιο το βούλευμα της εισαγγελίας για το δυστύχημα», είπε και ανέφερε ότι ο ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως ποιος έβαλε τον σταθμάρχη στη θέση του, γιατί δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, και γιατί δεν υπήρχε ευρωπαϊκή ομάδα διερεύνησης.
Αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για την εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου, έκανε σαφή διάκριση: «Για τους 57 νεκρούς πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι. Το ποινικό δίκαιο δεν δικάζει γενικά, αλλά συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις».
Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του Inside Story για την «Ομάδα Αλήθειας» και τις σχέσεις της με το κυβερνητικό στρατόπεδο, ο Μάντζος σημείωσε πως «υπάρχει μία άρρηκτη διαδρομή πληροφόρησης ανάμεσα σε συγκεκριμένα media, επιχειρηματικά συμφέροντα και την κυβέρνηση», ζητώντας διαφάνεια και λογοδοσία.
Σε προσωπικό τόνο, ο κ. Μάντζος δήλωσε έτοιμος να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, λέγοντας ότι «κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News