Σορός Πάπα Φραγκίσκου: Ενδεχόμενη μεταφορά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου την Τετάρτη

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού επιβεβαίωσε ότι η σορός του Πάπα Φραγκίσκου θα μεταφερθεί στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται την Τρίτη από ομάδα καρδιναλίων.

Πάπα

Η σορός του Πάπα Φραγκίσκου, του πρώτου Λατινοαμερικανού Ποντίφικα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αναμένεται να μεταφερθεί στην επιβλητική Βασιλική του Αγίου Πέτρου για να επιτραπεί στους πιστούς να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο ηγέτη της Εκκλησίας. Η μεταφορά θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Απριλίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, σύμφωνα με το Reuters.

Μια ομάδα καρδιναλίων αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη για να λάβει την επίσημη απόφαση σχετικά με τη μεταφορά της σορού και τις επόμενες ενέργειες. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στους πιστούς και τους υπηρέτες της Εκκλησίας από όλο τον κόσμο να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και να τιμήσουν τη μνήμη του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών μετά από μακρά μάχη με διάφορες ασθένειες κατά τη διάρκεια της 12χρονης παρουσίας του στον παπικό θρόνο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπήρξε ένας ηγέτης με ισχυρό κοινωνικό και θρησκευτικό αποτύπωμα, ενώ η απώλειά του αφήνει κενό στην ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και στον θρησκευτικό κόσμο ευρύτερα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή εκδρομέων Πάσχα: Ουρές και ακινητοποιημένα οχήματα στο Ζευγολατιό στην Ολυμπία Οδό – Πάνω από 1.800 οχήματα την ώρα ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Κρίσιμες ώρες για τον μουσικό Αρη Μουγκοπέτρο, τραυματίστηκε από κροτίδα σε γλέντι ΒΙΝΤΕΟ

Η Πατρινή γιατρός μιλά για το σοκαριστικό τροχαίο με τον Προαστιακό

Ο καιρός σήμερα 21/4, οι καιρικές συνθήκες για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Πανελλήνιες 2025: Αντίστροφη μέτρηση, πότε ξεκινούν

Τα «χρυσά» καλαμαράκια της Μυκόνου, η απόδειξη που ζαλίζει!

Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από 22 έως 25 Απριλίου