57 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες από τον Ισημερινό: Επιτυχία των αρχών στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Σε μια καλά συντονισμένη επιχείρηση, οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν σχεδόν 58 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα μέσα σε κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το φορτίο είχε φτάσει από τον Ισημερινό και η αξία του υπολογίζεται σε 1,6 εκατ. ευρώ.

κιλά

Σημαντικό πλήγμα στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών κατάφεραν οι ελληνικές αρχές, με τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το ναρκωτικό εντοπίστηκε μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες που είχε φτάσει από τον Ισημερινό.

Κατά τις πρωινές ώρες, στη διάρκεια στοχευμένου ελέγχου στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Α’ Τελωνείο, εντόπισε 50 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 57.919,6 γραμμάρια κοκαΐνης. Οι συσκευασίες ήταν κρυμμένες με επιμέλεια στους ψυκτικούς μηχανισμούς του κοντέινερ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση αυτοκινούμενου συστήματος X-ray και εντάσσεται στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που εφαρμόζονται για την καταπολέμηση της ναρκοδιακίνησης μέσω θαλάσσιων οδών.

Εκτός από τη ναρκωτική ουσία, οι αρχές κατέσχεσαν και το κοντέινερ ως μέσο μεταφοράς, καθώς και ένα φορητό GPS που πιθανόν χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση της πορείας του φορτίου.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ η αξία της κοκαΐνης υπολογίζεται ότι φτάνει τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάκης Θεοδωρικάκος στο RGC: «Σε λίγες ημέρες οριστική λύση για το τρένο της Πάτρας» – Τι είπε για επενδύσεις και κρουαζιέρα

Με σχέδιο για την Αχαΐα έρχεται ο Μητσοτάκης, επί τάπητος οι προτάσεις του Επιμελητηρίου

Γυναίκα στην Πάτρα κατήγγειλε για βιασμό τον άνδρα της

Ο καιρός 13/5: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Λάρισα: Τι ισχυρίστηκε ο 21χρονος μητροκτόνος, θα εξαφάνιζε το πτώμα με ξαδελφό του ΒΙΝΤΕΟ

Δυνατός σεισμός στο Αιγαίο τα ξημερώματα, αισθητός μέχρι την Αττική

Ερευνα για κακοποίηση ανήλικης από τη μητέρα της στην Πάτρα

Η Πάτρα βρίσκεται στο «κόκκινο» του παγκόσμιου χάρτη σεισμικών καταστροφών – Ωρολογιακή βόμβα 243 εκ. ευρώ

Υδροπλάνα: Ξεκινoύν πτήσεις από την Πάτρα στις 16 Ιουνίου – Τι δήλωσε ο επικεφαλής της Hellenic Seaplanes

Εκλογές Αλβανία: Ανανέωση θητείας για Ράμα, σαρωτική ήττα για Μπερίσα

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα του Regional Growth Conference