Το Επιμελητήριο Αχαΐας συγχαίρει τον Γιώργο Ντάνο και τη μπύρα AMMOUSA για τη διεθνή τους πορεία και τις νέες βραβεύσεις

Το Επιμελητήριο Αχαΐας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Πατρινό μηχανικό και οικοζυθοποιό Γιώργο Ντάνο, ιδρυτή της πολυβραβευμένης μπύρας AMMOUSA, για τις νέες του διακρίσεις στα Greek Beer Awards 2025, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα στις 9 Μαΐου στο πλαίσιο του World of Beer Festival.
Η επιτυχία της AMMOUSA, η οποία ξεκίνησε ως ερασιτεχνική παραγωγή σε υπόγειο της Πάτρας το 2016 και εξελίχθηκε σε επαγγελματική μονάδα από το 2019, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του πώς το μεράκι, η επιμονή, η συστηματική δουλειά και η εφαρμογή καλών επιχειρηματικών πρακτικών μπορούν να φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Η AMMOUSA English IPA με τζίντζερ κατέκτησε φέτος το 20ό της βραβείο, ξεχωρίζοντας ξανά για τη γεύση και την ποιότητά της ανάμεσα σε περισσότερες από 130 συμμετοχές από Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Πολωνία. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτιζόταν από διεθνείς ειδικούς υπό την καθοδήγηση του Ιταλού γευσιγνώστη Maurizio Maestrelli.
Η AMMOUSA δεν είναι πλέον απλώς μια τοπική μπύρα· έχει κατορθώσει να κατακτήσει τη θέση της σε κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας, όπως η Σπονδή (2 αστέρια Michelin), το Hilton Athens, και το Merceri Restaurant (βραβευμένο Michelin για το 2022 και 2023), ενώ έχει ήδη κάνει εξαγωγές σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστρία και η Γερμανία.
Η προσθήκη της δεύτερης ετικέτας Tropical Stout 7% με βανίλια και καφέ στα τέλη του 2024 –η πρώτη ελληνική μπύρα του είδους της– επιβεβαιώνει τη δημιουργική πορεία και την καινοτομία της επιχείρησης, έχοντας ήδη αποσπάσει τρεις διακρίσεις.
Το Επιμελητήριο Αχαΐας, αναγνωρίζοντας τη σημασία τέτοιων επιχειρηματικών προσπαθειών, στέκεται αρωγός σε κάθε νέα πρωτοβουλία που προάγει την καινοτομία, την ποιότητα, την εξωστρέφεια και την τοπική ανάπτυξη. Η πορεία της AMMOUSA είναι πηγή έμπνευσης για κάθε νέο επιχειρηματία.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News