Ισραήλ: Νεκρός ο υπαρχηγός της αντιαρματικής μονάδας της Χεζμπολάχ σε επιδρομή στο Λίβανο

Ο Μοχάμεντ Αχμάντ Κράις σκοτώθηκε σε νυχτερινή επιχείρηση drones στην επαρχία Ναμπατίεχ – Ο στρατός του Ισραήλ κάνει λόγο για «τρομοκράτη» που συμμετείχε σε επιθέσεις κατά του εβραϊκού κράτους.

Ισραήλ: Νεκρός ο υπαρχηγός της αντιαρματικής μονάδας της Χεζμπολάχ σε επιδρομή στο Λίβανο

Τον θάνατο του Μοχάμεντ Αχμάντ Κράις, υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, μετά από στοχευμένη επιδρομή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον νότιο Λίβανο, το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη (19 Ιουνίου 2025).

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, ο Κράις ήταν διοικητής της αντιαρματικής μονάδας της Χεζμπολάχ στην περιοχή Σεμπάα και έχασε τη ζωή του σε επίθεση που εξαπολύθηκε στην επαρχία Ναμπατίεχ.

Ισχυρά αντίποινα υπόσχεται ο Νετανιάχου για το ιρανικό χτύπημα σε νοσοκομείο ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ισραηλινός στρατός χαρακτηρίζει τον Κράις «τρομοκράτη» και τον κατηγορεί ότι ευθύνεται για σειρά επιθέσεων κατά του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και η επίθεση με αντιαρματικό πύραυλο στο Όρος Ντοβ στις 26 Απριλίου 2024, από την οποία είχε σκοτωθεί ο πολιτικός εργολάβος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Σαρίφ Σαουάεντ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Κράις «συνέχιζε να εμπλέκεται ενεργά σε τρομοκρατικές επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο, κατά παράβαση των συμφωνιών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου».