Χαλαροί και απρόσεκτοι με 300 κρούσματα

Το κύριο άρθρο της «Π»

Η ΑΧΑΪΑ έσπασε το φράγμα των 300 κρουσμάτων. Μπορεί ο αυξημένος αριθμός να οφείλεται στα αυξημένα τεστ. Αλλά 300 κρούσματα την ημέρα δεν παύουν να είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς μαθηματικά για να αντιληφθεί ότι ο ιός κυκλοφορεί δίπλα μας. Ευτυχώς που- λόγω του εμβολίου, όπως φαίνεται, προς δικαίωση των επιστημόνων- η νοσηρότητα δεν είναι τόσο δραματική. Τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ είναι ασφαλώς η πρόοδος του εμβολιασμού. Δεν ξέρουμε πόσο θα αποδώσει η κλιμακούμενη πίεση στους αρνητές και τους φοβικούς. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η μονοθεματική συζήτηση έχει παραμερίσει κάποιες άλλες παραμέτρους της υγειονομικής προστασίας, όπως η συνέπεια στη χρήση της μάσκας, η απολύμανση και οι αποστάσεις. Ολοι βλέπουμε γύρω μας: Εχουμε λίγο πολύ χαλαρώσει οι πάντες, επαφιέμενοι στον εμβολιασμό, ο οποίος όμως δεν επεκτείνεται.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ορκίζεται ότι δεν θα έχουμε άλλο λοκντάουν. Δεν μπορεί να είναι σίγουρη και η ίδια για τη δέσμευση αυτή. Πρέπει να επαναφέρει τους σχολαστικούς ελέγχους. Να εποπτεύει ώστε να ισχύουν τα μέτρα που η ίδια επέβαλε.

 

 

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΝΔ

ΠΟΤΕ ΔΕΝ είναι αργά να συζητάς για την αυτοδιοίκηση, πολλώ δε μάλλον εάν έχεις φιλοδοξία ηγετικού ρόλου, αλλά και επειδή τα θέματά της είναι πολύ μεγάλα και ζωτικά: Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής για την Πάτρα. Τι λέει για το θέμα αυτό η πόλη;

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ πάντως καλό είναι να γίνεται χωρίς ανταλλαγές πυρών και με ελεγχόμενο το προσωπικό στοιχείο. Είναι ένα ζήτημα που ξεπερνά τα πρόσωπα και αφορά το σύνολο της πόλης, όπως βέβαια και το σύνολο της φιλελεύθερης παράταξης.

ΣΥΝΕΠΩΣ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο.