Club Med: Αυτοψία επενδυτή στα καμένα

Ανθρωποι του ομίλου βρέθηκαν πριν από λίγο καιρό στην περιοχή, προκειμένου να αποκτήσουν αντίληψη για το μέγεθος της καταστροφής.

Club Med: Αυτοψία επενδυτή στα καμένα Ο χώρος μετά την καταστροφική πυρκαγιά καλοκαιριού (φωτ. Κ. Γκέρτζος)

Λήγει στις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία που έχει δώσει ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Λαμπιρίου στον όμιλο Γ. Αρβανιτάκη, προκειμένου να απαντήσει οριστικά τι σκοπεύει να κάνει με το ακίνητο του Club Med, όπου αναδείχθηκε μοναδικός πλειοδότης για την μακροχρόνια ενοικίαση του χώρου.

Ο σύλλογος εμφανίζεται ελαστικός ως προς τα χρονικά περιθώρια που έχουν δοθεί, προκειμένου να μην χάσει την μοναδική ευκαιρία που παρουσιάστηκε εδώ και χρόνια για την αξιοποίηση του οικοπέδου, μετά από μια κοπιώδη διαδικασία. Ετσι, δεν αποκλείεται η διαπραγμάτευση να τραβήξει ακόμα σε χρόνο, αν ο επενδυτής δεν είναι έτοιμος να απαντήσει.

Το παραθαλάσσιο ακίνητο του κληροδοτήματος Παναγιωτόπουλου, έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, είχε κατακυρωθεί στις αρχές Ιουνίου μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό στον ιδιώτη επενδυτή και η διαδικασία βρισκόταν λίγο πριν την υπογραφή του συμβολαίου, όταν ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά του Λαμπιρίου.

Η φωτιά κατέκαψε τις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις, αλλά κυρίως προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή στο περιβάλλον, που έκανε μοναδικό αυτό τον χώρο.

 

Club Med: Αυτοψία επενδυτή στα καμένα

Ο χώρος όπως ήταν πριν καεί σχεδόν ολοσχερώς

Οπως πληροφορείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος», άνθρωποι του ομίλου βρέθηκαν πριν από λίγο καιρό στην περιοχή του Λαμπιρίου, προκειμένου να αποκτήσουν ιδία αντίληψη για το μέγεθος της καταστροφής, κάτι που θα είχε καθοριστικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις του επενδυτή, για το αν τελικά θα υπογράψει τα συμβόλαια με τον σύλλογο.

Ο Ομιλος Γ. Αρβανιτάκη διαθέτει έμμεσες και άμεσες συμμετοχές σε κυπριακές και ελληνικές εταιρείες, με δράση στον χώρο του real estate και των ξενοδοχείων. Βασικός μέτοχος του ομίλου είναι ο επιχειρηματίας Γεώργιος Αρβανιτάκης, ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης και σε άλλες χώρες στο εξωτερικό, όπως στην Ελβετία και στο Μόντε Κάρλο.

 

Κινδυνεύειτο 5άστερο ξενοδοχείο με σουίτες πολυτελείας

Η επένδυση αφορά στην ανέγερση 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας με σουίτες πολυτελείας προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, ενώ ο χώρος θα παραχωρηθεί για 40 συν 8 χρόνια έναντι μισθώματος 80.000 ευρώ τον χρόνο στον σύλλογο. Πρόκειται για ένα σημαντικό επενδυτικό σχέδιο που σίγουρα θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου Γιώργος Σταυρόπουλος, δήλωσε στην «Π» ότι συζητούν με εκπροσώπους του ομίλου Αρβανιτάκη, και ότι βρίσκονται ακόμα σε αναμονή. «Εμείς τους έχουμε δώσει άπλετο χρονικό περιθώριο να σκεφτούν τι θα κάνουν και είμαστε ελαστικοί, γιατί αν υπάρχει μια πιθανότητα να αξιοποιηθεί ο χώρος και να αναδειχθεί, τότε δεν πρέπει να χαθεί αυτή η μεγάλη επένδυση που θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλη την Αιγιάλεια. Πιστεύουμε ότι μέχρι τα τέλη του μήνα, θα έχουν ληφθεί αποφάσεις» εκτίμησε ο κ. Σταυρόπουλος.

 

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ