Ιράν: Βαριά τραυματίας ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Καμάλ Χαράζι μετά από αεροπορικό χτύπημα
Η χθεσινή επίθεση τραυμάτισε τον Καμάλ Χαράζι, 81 ετών, και σκότωσε τη σύζυγό του, αναφέρουν τα δημοσιεύματα. Δεν είναι σαφές αν οι αεροπορικές επιδρομές στόχευαν τον Χαράζι ή κάποιο άλλο σημείο στην περιοχή.
Αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη τραυμάτισε σοβαρά έναν πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος είχε κάποτε υποδείξει ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να επιδιώξει την απόκτηση πυρηνικού όπλου, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Η χθεσινή επίθεση τραυμάτισε τον Καμάλ Χαράζι, 81 ετών, και σκότωσε τη σύζυγό του, αναφέρουν τα δημοσιεύματα. Δεν είναι σαφές αν οι αεροπορικές επιδρομές στόχευαν τον Χαράζι ή κάποιο άλλο σημείο στην περιοχή.
Ο Χαραζί υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών του Ιρανού μεταρρυθμιστή προέδρου Μοχάμαντ Χαταμί, και στη συνέχεια ως σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του αείμνηστου ανώτατου ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Το 2022, δήλωσε στο Al Jazeera ότι η Τεχεράνη διαθέτει «τα τεχνικά μέσα για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από το Ιράν για την υλοποίηση του σχεδίου», προκαλώντας ανησυχία σχετικά με τις προθέσεις της Τεχεράνης.
💢 BREAKING | Reports indicate former Iranian Foreign Minister Kamal Kharazi has been injured in a US-Israeli strike on his residence in Tehran, with some accounts alleging his wife was killed.
Kharazi, a senior adviser to Iran’s supreme leader, heads the Strategic Council on… pic.twitter.com/9dVtPSk0jE
— Drop Site (@DropSiteNews) April 1, 2026
Μετά την έναρξη του πολέμου, ο Χαράζι δήλωσε στο CNN: «Δεν βλέπω πλέον κανένα περιθώριο για διπλωματία. Επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπατούσε τους άλλους και δεν τήρησε τις υποσχέσεις του, και το βιώσαμε αυτό σε δύο γύρους διαπραγματεύσεων — ότι ενώ εμείς συμμετείχαμε στις διαπραγματεύσεις, αυτοί μας επιτέθηκαν».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
