Προμηθέας: Η Μπουντούτσνοστ έρχεται με… δυο πούλμαν φιλάθλων!

Εξαιρετικά δύσκολο χαρακτηρίζεται το έργο του Προμηθέα απέναντι στη Μπουντούτσνοστ, με το προσεχές παιχνίδι στο «Τόφαλος» να παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Προμηθέας Ο Προμηθέας έχει δύσκολο έργο απέναντι στη Μπουντούτσνοστ

Στο φετινό Eurocup δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Οπως αποδείχθηκε και με το χαστούκι που δέχτηκε ο Προμηθέας στη Γαλλία από τη Μπουρζ, αν δεν παίξεις μπάσκετ θα ηττηθείς, είτε αγωνίζεσαι με τον πρώτο της βαθμολογίας είτε με τον τελευταίο.
Το προσεχές παιχνίδι, όμως, με τη Μπουντούτσνοστ, την ομάδα από Μαυροβούνιο με το όνομα γλωσσοδέτη, είναι… πιο δύσκολο και από τα δύσκολα!
Πρώτον, ο Προμηθέας προέρχεται από ήττα στα Ανω Λιόσια από την ΑΕΚ.
Δεύτερον, ο αντίπαλος μετράει 4 νίκες σε 5 παιχνίδια στην Ευρώπη, βρισκόμενος στην κορυφή της βαθμολογίας του Β΄ Ομίλου.
Τρίτον, η Μπουντούτσνοστ έχει ιστορικότητα σαν Οργανισμός με 11 πρωταθλήματα κι άλλα τόσα Κύπελλα Μαυροβουνίου, 6 κούπες (3 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα) στο ενιαίο πρωτάθλημα Σερβίας-Μαυροβουνίου, μια Αδριατική Λίγκα (2018) και θητεία παλιότερα και στην Ευρωλίγκα!
Τέταρτον, η ομάδα του (Σέρβου) Αλεξάντερ Τζίκιτς έχει στις τάξεις της 4 διεθνείς, τους Πέταρ Πόποβιτς (γκαρντ, 1.93μ.), Φίλιπ Μπάροβιτς (σέντερ, 207μ.), Ζόραν Νίκολιτς (σέντερ, 2.12μ.) και τον «νατουραλιζέ» Τζάστιν Κομπς (γκαρντ, 1.91μ.).
Πέμπτον, έχει μια διοίκηση που είναι εύρωστη, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο.
Και έκτον, στην Πάτρα θα βρίσκονται και περίπου 150 περίπου φίλοι της Μπουντούτσνοστ, καθώς δυο πούλμαν, ίσως και κάμποσα Ι.Χ., ταξιδέψουν οδικώς στα μέρη μας, με τους οπαδούς της ομάδας του Μαυροβουνίου να συνδυάζουν μπάσκετ και εκδρομή.
Καταλάβατε, λοιπόν, πόσο κρίσιμο είναι το παιχνίδι της Τετάρτης (7.30μ.μ.) στο «Τόφαλος»;
ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ
Η Μπουντούτσνοστ έρχεται στην Πάτρα προερχόμενη από ευρεία σε έκταση νίκη στην έδρα της (Ποντγκόριτσα) επί της Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 91-60 (ο Τζάστιν Κομπς τελείωσε το παιχνίδι με 33 πόντους!). Οι Μαυροβούνιοι ξεκίνησαν τις φετινές Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις με «διπλό» επί της Ουλμ (79-86), ενώ κέρδισαν τη Βαλένθια εντός έδρας σε παιχνίδι-θρίλερ (71-70), αλλά και τη Βίρτους Μπολόνια και πάλι στο Μαυροβούνιο με 86-82. Τη μόνη τους ήττα οι «Γιούγκοι» την έχουν γνωρίσει στη Βενετία (κι αυτή δύσκολα…) με σκορ 72-67.
* Ξέρετε ποιος είναι ο… άνθρωπος της Μπουντούτσνοστ στα μέρη μας; Ο Δημήτρης Δρόσος, καθώς συνδέεται με φιλία με τους διοικούντες την ομάδα του Μαυροβουνίου. Οπότε είναι σίγουρο ότι ο παραλίγο διοικητικός ηγέτης της ποδοσφαιρικής Παναχαϊκής θα βρίσκεται τα επόμενα 24ωρα στην Πάτρα, ίσως τον δούμε και στο «Τόφαλος».
* Οι οπαδοί της Μπουντούτσνοστ που έρχονται στην Πάτρα για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα, ζήτησαν ήδη οδηγίες για το πως θα μεταβούν στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα για προσκύνημα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΓΟΥΑΪΛΙ
Αφήσαμε τελευταίο τον Τζέικομπ Γουάιλι. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού αποτελεί έναν εκ των πιο επικίνδυνων παικτών της Μπουντούτσνοστ, κάτι που είχαμε δει και πέρσι στα παιχνίδια του Προμηθέα με την Γκραν Κανάρια, στην οποία αγωνιζόταν ο Αμερικανός ολ αράουντ παίκτης. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι «Προμηθείς» και στον Βλάντιμιρ Μίτσοφ. Ο 36χρονος φόργουορντ δεν είναι απλά μια λύση εμπειρίας για τη Μπουντούτσνοστ, στην οποία επέστρεψε για να κλείσει την καριέρα του, αλλά είναι παίκτης πρώτης γραμμής, διάγοντας περίοδο δεύτερης νεότητας!