Σάλος με τρανς κολυμβήτρια, διέλυσε όλα τα ρεκόρ!
Ακολούθησε ειδική ορμονοθεραπεία και το 2020/21 έμεινε εκτός κολεγίου επιστρέφοντας φέτος στις πισίνες
Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ από την είδηση πως μια τρανς κολυμβήτρια, η Λία Τόμας, διέλυσε τα ρεκόρ σε κολεγιακό επίπεδο και συνέτριψε τον ανταγωνισμό σε επίπεδο γυναικών. Πολλοί θεωρούν πως η συμμετοχή της καθιστά άνισους τους αγώνες, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως σε πρόσφατη διοργάνωση τερμάτισε 38 δευτερόλεπτα νωρίτερα στα 1.500 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης και άλλα 14 δευτερόλεπτα στα 400 μέτρα.
«Η κολύμβηση ήταν πάντα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Πριν τη μετάβαση στο νέο μου σώμα, υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον μου στην κολύμβηση και το αν θα μπορώ να συνεχίσω. Χαίρομαι που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα και θεωρώ πως είναι δίκαιο», τόνισε.
Η Τόμας ήταν μέλος της ανδρικής ομάδας κολύμβησης στο Penn State για τρία χρόνια, μέχρι το 2019 να κάνει τη μετάβαση. Ακολούθησε ειδική ορμονοθεραπεία και το 2020/21 έμεινε εκτός κολεγίου επιστρέφοντας φέτος στις πισίνες. «Πριν τη μετάβαση η ψυχική μου υγεία δεν ήταν καλή, ένιωθα εγκλωβισμένη σε ένα ανδρικό σώμα. Τώρα νιώθω απελευθερωμένη και λατρεύω να κολυμπάω», ανέφερε.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε voucher 100 ευρώ για γυαλιά οράσεως
Το Claude διαβάζει πλέον τις καρτέλες σου και συνεχίζει τη δουλειά στον υπολογιστή
Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην Κέρτεζη Καλαβρύτων ΦΩΤΟ
Αυτά τα 6 φαγητά για μπάρμπεκιου δεν είναι τόσο ανθυγιεινά όσο ίσως νομίζετε
Google Pixel 11 vs Pixel 10: Αξίζει τελικά η αναβάθμιση;
Ζωντανεύει η παράδοση από τον Σύλλογο Σοποτινών ΦΩΤΟ
Σούπερ μάρκετ Δεκαπενταύγουστος 2026: Πού μπορείτε να ψωνίσετε το Σαββατοκύριακο
Το PlayStation Plus πρόσθεσε ακόμα 3 δωρεάν παιχνίδια για τον Αύγουστο
