Το πραξικόπημα της Πιερίας: Είναι οι μόνοι;

Η ΕΙΔΗΣΗ έρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα: Αντιεμβολιαστές γονείς ξέφυγαν από το περίφημο στάδιο του «παίρνω τον νόμο στα χέρια μου» πρωτοτυπώντας: Μετέτρεψαν σε νόμο τη δική τους άποψη για την πανδημία και τα ενδεικνυόμενα υγειονομικά μέτρα. Και έφτασαν στο σημείο να συλλάβουν, κυριολεκτικά, τον εκπαιδευτικό που προσπαθούσε να εφαρμόσει όσα αποφάσισε η δημοκρατική ελληνική πολιτεία. Για να προστατεύσει τα παιδιά τους και τους ίδιους, σημειωτέον.

ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ θεαματικό βήμα πέρα από την αντιποίηση αρχής. Υποκατέστησαν την αρχή και πραγματοποίησαν ένα μικρό, γραφικό αλλά και ανατριχιαστικό, ταυτοχρόνως, πραξικόπημα.

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ το περιστατικό, αλλά όχι τυχαίο και όχι εξαιρετικό. Εξετάζεται κατά πρώτον από τη σκοπιά της αντιεμβολιαστικής εμμονής και ξεροκεφαλιάς. Αλλά θα πρέπει να το δούμε και ως φαινόμενο απαξίωσης των θεσμών και της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δημοκρατία, την πολιτεία και τα όργανά τους.

ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ της Πιερίας πιστεύουν ότι πραξικοπηματίες είναι το κράτος και οι υπηρέτες του πολιτικού συστήματος. Και ότι είναι καθήκον τους να σώσουν τον εαυτό τους και τη χώρα. Είναι οι μόνοι που έκαναν αυτή την εξωφρενική πράξη μέχρι τώρα. Αλλά δεν είναι οι μόνοι που έχουν αυτή την πεποίθηση.

 

Η ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Η ΑΧΑΪΑ υποδέχεται σήμερα τον υπουργό Υγείας, σε μια κρίσιμη περίσταση, που δεν χρειάζεται να περιγραφεί.

ΜΠΟΡΕΙ η διαχείριση της πανδημίας να αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την πολιτεία και τον υγιειονομικό κόσμο αλλά δεν πρέπει να παραβλέπεται η ανάγκη της αναβάθμισης του τοπικού ιατρονοσηλευτικού συστήματος. Δεν μιλάμε μόνο για ενίσχυση των κείμενων δομών, αλλά για ουσιαστικές βοήθειες προς τις περιφερειακές μονάδες προκειμένου να επιτελούν τον ρόλο τους και να μη ζουν χάρη στη συνδρομή της Πάτρας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ανάποδο σκοπό συστήθηκαν. Αυτή η μαύρη κωμωδία με τις λευκές στολές πρέπει να τελειώσει.