Προμηθέας: Ολα δείχνουν ότι αλλάζουν οι Σβαρτς και Γκάντι

Θέμα χρόνου θα πρέπει να θεωρούνται οι αλλαγές στο ρόστερ του Προμηθέα, με τους Αμπντούλ Γκάντι και Λόις Σβαρτς να μην έχουν πέσει με την έως τώρα απόδοσή τους.

Γκάντι Ο Αμπντούλ Γκάντι δεν έχει ικανοποιήσει...

Από την πρώτη κιόλας στιγμή είχαμε εστιάσει σε δυο ξένους παίκτες του Προμηθέα, οι οποίοι, για διάφορους λόγους, μοιάζουν να μην κολλάνε στην ομάδα.
Ο πρώτος είναι ο Λόις Σβαρτς. Ηρθε στον Προμηθέα με πολύ καλά στατιστικά να τον συνοδεύουν, όμως αν εξαιρέσουμε εκείνο το «buzzer beater» στην εκπνοή του α΄ ημιχρόνου του ντέρμπι με τον Απόλλωνα, δεν έχουμε δει κάτι άλλο αξιόλογο εκ μέρους του. Προχθές, μάλιστα, ο Ηλίας Ζούρος του έδωσε μια τελευταία ευκαιρία, ξεκινώντας τον στην βασική 5άδα του Προμηθέα, όμως ο Βέλγος γκαρντ-φόργουορντ την χαράμισε κι αυτή (αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά και στην στατιστική του…).
Ο δεύτερος παίκτης που είναι στη λίστα των υπό εξέταση για αντικατάσταση είναι ο Αμπντούλ Γκάντι. Κακά τα ψέματα, ο Αμερικανός πλέι-μέικερ δεν είναι ο παίκτης εκείνος που είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά, καθώς τόσο οργανωτικά, όσο και εκτελεστικά δεν έχει δώσει τις λύσεις που θα περίμεναν από αυτόν οι άνθρωποι του Προμηθέα. «Σε καμία περίπτωση δεν είναι Λάνγκστον Χολ ή Τζεριάν Γκραντ…», όπως σχολίαζε τις προάλλες άνθρωπος του Προμηθέα.
Σε κακό φεγγάρι είναι το τελευταίο διάστημα και ο Αζάια Μάιλς, όμως αυτός τουλάχιστον έχει το δικαιολογητικό ότι ταλαιπωρείται από τραυματισμό.
Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Οτι οι «άμεσες αλλαγές» για τις οποίες μιλούσε ο Ηλίας Ζούρος αμέσως μετά τη βαριά ήττα από τη Μπουντούτσνοστ θα είναι πιο άμεσες από ό,τι αναμένουμε, ίσως γίνουν μάλιστα και εντός της εβδομάδας, λίγο πριν (το πιθανότερο) ή λίγο μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Μην ξεχνάτε ότι ακολουθούν αμέσως μετά οι «τελικοί» με τη Βενέτσια στην Πάτρα (21/12) και ο νοκ-άουτ προημιτελικός του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο Τόφαλος» (27/12), άρα το «οπλοστάσιο» θα πρέπει να είναι πλήρως γεμάτο!
ΗΛΙΑΣ ΖΟΥΡΟΣ: «ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ»
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ηλίας Ζούρος επανέλαβε και προχθές ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από όλους τους παίκτες του, «φωτογραφίζοντας» εμμέσως πλην σαφώς και τον Γκάντι και τον Σβαρτς (αντίθετα κάλυψε τον Μάιλς). Είπε χαρακτηριστικά τα εξής ο έμπειρος προπονητής: «Καταρχήν, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί έκαναν αυτήν την ανατροπή με την ψυχολογία μας να είναι πεσμένη μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Ο Γκραντ μας βοήθησε έστω κι αν έπαιξε τραυματίας, το ίδιο και ο Μάιλς. Η ομάδα στάθηκε, πάλεψε, γύρισε το παιχνίδι. Ηταν παράλογο αυτό το 0/12 τρίποντα στο α΄ ημίχρονο. Πετύχαμε μια νίκη ψυχολογίας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε και να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Σήμερα (σ. προχθές) πήραμε πράγματα από κάποιους παίκτες, όχι από όλους. Θα διορθώσουμε κάποια θεματάκια…».
ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ
Οπως καταλαβαίνετε, το τεχνικό σταφ του Προμηθέα έχει πέσει με τα μούτρα στην ανεύρεση δυο περιφερειακών παικτών πρώτης γραμμής. Μάλιστα οι πληροφορίες της «ΠτΔ» αναφέρουν πως ήδη έχουν εντοπιστεί κάποιες περιπτώσεις, όμως θα πρέπει να βρεθεί και η «χρυσή» τομή μαζί τους στο οικονομικό για να προχωρήσουν οι σχετικές συμφωνίες. Σε κάθε περίπτωση, ο Λόις Σβαρτς (σε πρώτη φάση) και ο Αμπντούλ Γκάντι (σε δεύτερο κύμα) φαίνεται πως μετρούν ώρες στην Πάτρα.