Πρέβεζα: Τρία παιδιά 7, 8 και 13 ετών στο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή – Καταγγελίες για παραμέληση και υποσιτισμό
Τα ανήλικα από τον Δήμο Ζηρού φιλοξενούνται από την Τρίτη στο Νοσοκομείο Πρέβεζας – Συγγενείς φέρονται να κατήγγειλαν τον πατέρα – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για τη φύλαξή τους
Σοβαρή υπόθεση με τρία ανήλικα παιδιά από τον Δήμο Ζηρού στην Πρέβεζα βρίσκεται υπό διερεύνηση, καθώς με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας έπειτα από καταγγελίες που αφορούν παραμέληση και υποσιτισμό.
Πρόκειται για δύο αγόρια ηλικίας 13 και 7 ετών και ένα κορίτσι 8 ετών, τα οποία φιλοξενούνται στο νοσοκομείο από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας φέρονται να απευθύνθηκαν στις αρμόδιες Αρχές καταγγέλλοντας τον πατέρα των παιδιών, ενώ η μητέρα έχει αποχωρήσει από το σπίτι.
Με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο
Η εισαγγελική παρέμβαση οδήγησε στην απομάκρυνση των τριών ανηλίκων από το οικογενειακό τους περιβάλλον και στη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου παραμένουν προσωρινά.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αναλυτικά ιατρικά στοιχεία για την κατάσταση των παιδιών ούτε το πλήρες περιεχόμενο της κοινωνικής ή εισαγγελικής έρευνας που προηγήθηκε. Για τον λόγο αυτό, οι αναφορές περί παραμέλησης και υποσιτισμού πρέπει να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο των καταγγελιών και της εισαγγελικής διερεύνησης και όχι ως τελεσίδικα συμπεράσματα.
Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τη φύλαξη
Νέα διάσταση στην υπόθεση δίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα παιδιά δεν φυλάσσονται από αστυνομικούς κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο.
Ο ίδιος ανέφερε ότι ο πατέρας βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο και εξέφρασε ανησυχία για το ποιος έχει την ευθύνη προστασίας των ανηλίκων όσο αυτά παραμένουν εκεί με εισαγγελική εντολή.
Η παρέμβασή του επαναφέρει ένα ευρύτερο ζήτημα που έχει τεθεί και σε άλλες υποθέσεις: τα νοσοκομεία καλούνται συχνά να φιλοξενούν παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον, παρότι δεν αποτελούν προνοιακές δομές και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχει αρμοδιότητα φύλαξης.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έχει επισημάνει και στο παρελθόν ότι δεκάδες παιδιά παραμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε παιδιατρικά νοσοκομεία έπειτα από εισαγγελικές εντολές, καθώς δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες θέσεις σε κατάλληλες δομές παιδικής προστασίας.
Σε εξέλιξη η διερεύνηση
Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται πλέον να αποσαφηνίσουν τις συνθήκες διαβίωσης των τριών παιδιών, να αξιολογήσουν τις καταγγελίες που έγιναν για την οικογένεια και να αποφασίσουν ποιο θα είναι το ασφαλές πλαίσιο φροντίδας τους μετά την παραμονή τους στο νοσοκομείο.
Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τα παιδιά παραμένουν υπό την προστασία της εισαγγελικής εντολής στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ανακοινώθηκαν τα νέα POCO F9 Series: Η μάρκα των φθηνών flagships δεν υπάρχει πια
Και οι 7 είναι υπέροχοι στον ΑΟ Αιγιαλέων
Κλάδεμα και λίπανση το φθινόπωρο: Τι απαγορεύεται να ρίξεις στα φυτά
Η Xiaomi φέρνει ολόκληρο το οικοσύστημά της στην Ευρώπη: Από το SU7 Ultra και τις ηλεκτρικές συσκευές μέχρι ρομπότ
«Δάφνες και Πικροδάφνες» στο Μηχανουργείο της Πάτρας
