Λαμπάδιασε κτίριο στον Πειραιά, υπό μερικό έλεγχο η φωτιά
Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχει ριχθεί και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα
Κόκκινος συναγερμός στον Πειραιά σήμερα (9/9/2026) τα ξημερώματα στον Πειραιά, όπου μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε επαγγελματικό χώρο, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής.
Η μεγάλη αλλαγή του καιρού, που αγριεύει, φέρνει πτώση στις υψηλές θερμοκρασίες
Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα σε κτίριο στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Νικήτα στον Πειραιά και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 4:20, περίπου δύο ώρες μετά την εκδήλωσή της.
Μάλιστα οι μεγάλες φλόγες, ωστόσο, είχαν ήδη καταστρέψει ολοσχερώς το κτίριο. Ειδικότερα, πρόκειται για επαγγελματικό χώρο που στεγάζει παλαιοπωλείο και κατάστημα με υφάσματα. Πρώτος στόχος των πυροσβεστών ήταν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς σε διπλανά κτίρια, όπως η πολυκατοικία την οποία «έγλειψαν» οι φλόγες (φαίνονται στο βίντεο θα μαύρα τμήματα) και εκκενώθηκε προληπτικά.
Η φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα επί της οδού Νικήτα, κοντά στη συμβολή με την οδό Γούναρη, με τους πυκνούς καπνούς να καλύπτουν μεγάλο μέρος της περιοχής και να είναι ορατοί από αρκετά σημεία του Πειραιά.
Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχει ριχθεί και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.
Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχείρηση και να περιοριστεί το μέτωπο.
Λόγω της πυρκαγιάς, η Τροχαία είχε προχωρήσει σε αποκλεισμό της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, με αποτέλεσμα να τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.
Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε στην περιοχή από τα πρώτα λεπτά της φωτιάς περιέγραψε τις στιγμές που ακολούθησαν την εκδήλωσή της.
«Ήμασταν στο λιμάνι για μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Είδαμε φλόγες ξαφνικά, έντονες, με έντονη μυρωδιά. Ήρθαμε γρήγορα στο σημείο, γύρω στις 2:05, και ήταν ήδη σε εξέλιξη η φωτιά σε όλο το κτίριο».
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην επιχείρηση των πυροσβεστών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, σημειώνοντας: «Οι πυροσβέστες έκαναν ό,τι μπορούσαν. Δύο ώρες τους πήρε για να σβήσουν τελείως τη φωτιά, ήταν τεράστια προσπάθεια».
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το κατάστημα διέθετε και υπόγειο, το οποίο επίσης υπέστη ολοσχερή καταστροφή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι πυροσβέστες εντόπισαν στο υπόγειο έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές και κατάφεραν να τον απομακρύνουν εγκαίρως.
Ο ίδιος σημείωσε ότι λίγο μετά τις 2 αντελήφθη ότι ξέσπασε φωτιά αλλά δεν κατάλαβε πώς ξεκίνησε, όπως είπε όλα τα πράγματά του καταστράφηκαν από την πυρκαγιά.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η Achaia Clauss με Kαρναβαλικό φως πριν από 9 χρόνια ΦΩΤΟ
Καφές και χοληστερόλη: Ποιοι τύποι ανεβάζουν την «κακή» LDL και ποιοι είναι ασφαλείς
Έρευνα αποκάλυψε ότι τηλεοράσεις της LG κατέγραφαν ήχο ενώ ήταν κλειστές
Ο Σβόλης στο GNC 3on3 της Αγίου Νικολάου ΦΩΤΟ
Πώς να ντύσεις τα σχολικά βιβλία βήμα βήμα
