Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας» – Τι λέει ο δικηγόρος που τον είδε λίγες ημέρες πριν
Ο Χαράλαμπος Λυκούδης δηλώνει ότι ο 54χρονος δεν είχε γνωστό καρδιολογικό ιστορικό και μία εβδομάδα πριν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση – Η μαρτυρία έρχεται ενώ η γιατρός του ιατρείου περιγράφει επιβαρυμένη εικόνα τις τελευταίες ώρες πριν από την ανακοπή
Μία διαφορετική εικόνα για την κατάσταση της υγείας του Γιώργου Μαζωνάκη τις ημέρες πριν από τον αιφνίδιο θάνατό του δίνει ο δικηγόρος και στενός φίλος του, Χαράλαμπος Λυκούδης, δηλώνοντας ότι ο τραγουδιστής δεν αντιμετώπιζε, εξ όσων γνώριζε, κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν είχε ιστορικό καρδιολογικής νόσου.
Ο κ. Λυκούδης είχε συναντήσει τον 54χρονο περίπου μία εβδομάδα πριν από τον θάνατό του και περιγράφει έναν άνθρωπο σε καλή κατάσταση, χωρίς εμφανή σημάδια κόπωσης ή προβλήματος υγείας.
Η μαρτυρία αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς οι Αρχές επιχειρούν να ανασυνθέσουν τις τελευταίες ημέρες και ώρες του τραγουδιστή και να απαντήσουν στα ερωτήματα γύρω από την ξαφνική επιδείνωση της κατάστασής του μέσα στο ιδιωτικό ιατρείο του Κολωνακίου.
Διαβάστε επίσης: Γιώργος Μαζωνάκης: «Ήταν άυπνος και δεν μιλούσε σωστά» – Η κατάθεση για τα λεπτά πριν την ανακοπή
«Τον συνάντησα πριν από μία εβδομάδα»
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Χαράλαμπος Λυκούδης ανέφερε ότι είχε δει προσωπικά τον Γιώργο Μαζωνάκη λίγες ημέρες πριν.
«Με τον Γιώργο συναντήθηκα πριν μια εβδομάδα περίπου και εξ όσων γνωρίζω δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας», ανέφερε, παραπέμποντας για την πλήρη εικόνα του ιατρικού ιστορικού στον προσωπικό γιατρό του τραγουδιστή.
Ο ίδιος ήταν ακόμη πιο συγκεκριμένος όσον αφορά πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι ο Μαζωνάκης δεν είχε γνωστό ιστορικό καρδιολογικής φύσεως.
Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο δικηγόρος είχε περιγράψει την τελευταία τους συνάντηση ως ιδιαίτερα ευχάριστη. Όπως είχε αναφέρει, ο τραγουδιστής ήταν χαρούμενος εξαιτίας θετικής εξέλιξης σε δικαστική υπόθεση που τον απασχολούσε, δεν παρουσίαζε σημάδια κόπωσης και ετοιμαζόταν για τις επόμενες επαγγελματικές του εμφανίσεις.
Δύο διαφορετικές εικόνες μέσα σε λίγες ημέρες
Οι δηλώσεις του Χαράλαμπου Λυκούδη έρχονται να προστεθούν στα στοιχεία που συγκεντρώνονται για την κατάσταση του Γιώργου Μαζωνάκη πριν από την ανακοπή.
Η γιατρός που επρόκειτο να πραγματοποιήσει την πλασμαφαίρεση φέρεται να έχει καταθέσει ότι όταν ο τραγουδιστής πήγε στο ιατρείο την προηγούμενη ημέρα «δεν ήταν σε καλή κατάσταση», παρουσίαζε δυσκολία στην άρθρωση και ο οργανισμός του εμφανιζόταν επιβαρυμένος.
Όταν επέστρεψε την επόμενη ημέρα για την προγραμματισμένη διαδικασία, φέρεται να της είπε ότι ήταν άυπνος, ενώ, σύμφωνα με την ίδια, εξακολουθούσε να μην μιλά σωστά.
Η διαφορετική εικόνα που περιγράφεται μέσα σε ένα διάστημα λίγων ημερών είναι ένα ακόμη στοιχείο που αναμένεται να αξιολογηθεί μαζί με το πλήρες ιατρικό ιστορικό, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και όσα συνέβησαν στο ιατρείο πριν από την ανακοπή.
Η οικογένεια μπορεί να ορίσει τεχνικό σύμβουλο
Ο Χαράλαμπος Λυκούδης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της διερεύνησης.
Όπως εξήγησε, η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τα προβλεπόμενα δικονομικά δικαιώματά της και να διορίσει τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος θα μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία και να συνδράμει στη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για όσα συνέβησαν στο ιατρείο, την ιατρική πράξη που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, το καθεστώς λειτουργίας του χώρου και την ακριβή αλληλουχία των γεγονότων μέχρι την κατάρρευση του τραγουδιστή.
Οι οριστικές απαντήσεις για την αιτία του θανάτου και για το εάν οποιοδήποτε από τα γεγονότα που προηγήθηκαν συνδέεται με αυτήν αναμένονται από την ιατροδικαστική και την υπόλοιπη έρευνα των αρμόδιων Αρχών.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ψείρες: Είναι η εποχή τους, τι πρέπει να γνωρίζετε
«Θέλω να γίνω τραγουδιστής»: Σπάνιο βίντεο με τον Γιώργο Μαζωνάκη το 1994
Η Xbox ανακοίνωσε τη μεγάλη παρουσίασή της στο Tokyo Game Show 2026
Μπέικον ή λουκάνικο: Τι είναι καλύτερο εάν έχει υψηλή χοληστερίνη;
Aγιασμός στην Παναχαϊκή από τον Μητροπολίτη Πατρών ΦΩΤΟ
