Προμηθέας-Βενέτσια: Ντεζαβού από το 2020…

Ο Προμηθέας παίζει σήμερα με τη Βενέτσια και θέλει τη νίκη προκειμένου να παραμείνει ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση στην συνέχεια του Eurocup.

Προμηθέας Στιγμιότυπο από το παιχνίδι Προμηθέας-Βενέτσια από τον Ιανουάριο του 2020

Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το σημερινό (7.30μ.μ.) παιχνίδι του Προμηθέα με τη Βενέτσια θα είναι το τελευταίο για το 2021. Και οι «Προμηθείς» έχουν σαν στόχο να ολοκληρώσουν την φετινή χρονιά με τον ίδιον ακριβώς τρόπο με τον οποίον την ξεκίνησαν, δηλαδή με νίκη.
Θυμίζουμε ότι το πρώτο ροζ φ.α. για το 2021 ήρθε για το πατρινό συγκρότημα στο Μεσολόγγι, με τους «Προμηθείς» να κερδίζουν στις 3 Ιανουαρίου με σκορ 88-82 τους Αιτωλοακαρνάνες, οι οποίοι στο τέλος της σεζόν υποβιβάστηκαν στην Α2 Εθνική.
Το «αντίο» στο 2021 θα δοθεί για τον Προμηθέα εντός έδρας και στο πλαίσιο του Eurocup, απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ιταλίας, τη Βενέτσια, καθώς είχαμε και την αναβολή του νοκ-άουτ προημιτελικού του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ που ήταν προγραμματισμένος για τις 27 Δεκεμβρίου. Τα πολλαπλά κρούσματα Covid-19 στον «Δικέφαλο» του Βορρά έφεραν ντόμινο αναβολών των αγώνων της ομάδας της Θεσσαλονίκης σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ και αναπόφευκτα ήρθε και η αναβολή και του αγώνα του Κυπέλλου με τον Προμηθέα στην Πάτρα.
Σε ό,τι αφορά τη Βενέτσια, ο Προμηθέας γνωρίζει πολύ καλά τι εστί ο αντίπαλός του, καθώς θυμίζουμε ότι είχε αναμετρηθεί με την Ιταλική ομάδα δυο φορές την σεζόν 2019-2020, όταν το πατρινό συγκρότημα έφτασε μέχρι τους «8» του Eurocup αλλά η ξέφρενη πορεία του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εξαιτίας της πανδημίας. Ο Προμηθέας είχε αντιμετωπίσει τη Βενέτσια στην φάση του Top-16 του Eurocup, χάνοντας στο πρώτο παιχνίδι στην Πάτρα στο καλάθι (σκορ 68-70, ο αγώνας στις 21 Ιανουαρίου 2020), όμως στη ρεβάνς στο Μέστρε η πατρινή ομάδα ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητη, κερδίζοντας με το ευρύ 70-52 τους αποσβολωμένους Ιταλούς. Η αναμέτρηση είχε διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου 2020 και οι «Δόγηδες» ακόμη θυμούνται τους 28 πόντους και τα 13 ριμπάουντ του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.
Βέβαια, μετά από έναν περίπου χρόνου τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, τόσο για τη Βενέτσια, όσο και για τον Προμηθέα, καθώς τα ρόστερ των δυο ομάδων έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό (κυρίως αυτό της πατρινής ομάδας, όπως και ο προπονητής της) και απομένει να δούμε πως θα παραταχθούν οι δυο αντίπαλοι μέσα στο παρκέ. Σε ό,τι αφορά τη Βενέτσια ήρθε στην Πάτρα προερχόμενη από εντός έδρας νίκη στο Eurocup επί της Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 77-70, έχοντας κορυφαίο παίκτη τον διεθνή Ιταλό Στέφανο Τονούτ (16π., 1τρ., 4ριμπ., 5ασ., 23 στο Ranking). Ο Προμηθέας θα πρέπει, όμως, να προσέξει ιδιαίτερα και τον αρχηγό της Εθνικής Ιταλίας ΜΙκέλε Βιτάλι, αλλά και τον Αμερικανό φόργουορντ Μίτσελ Βατ (2.08μ.) και τον επίσης Αμερικανό σέντερ Οστιν Ντέι που είναι κίνδυνος-θάνατος μέσα στη ρακέτα με τα 211 εκατοστά του ύψους του. Φυσικά από το ρόστερ της Βενέτσια ξεχωρίζει η παρουσία του Μάικ Μπράμος, ο οποίος θα επιστρέψει ως αντίπαλος στην Ελλάδα. Η Βενέτσια, πάντως, διαθέτει κι άλλους ποιοτικούς παίκτες όπως π.χ. ο Αμερικανός γκαρντ Βίκτορ Σάντερς, ο Λιθουανός φόργουορντ Μαρτίνας Εντόκας, ο Βρετανός γκαρντ Τάρικ Φίλιπ, ο Αμερικανός φόργουορντ Τζεφ Μπρουκς και ο Ιταλός Αντρέα Ντε Νικολάο. Προπονητής της Βενέτσια είναι (εδώ και πολλά χρόνια) ο πολύπειρος Βάλτερ Ντε Ραφαέλε.