Ο Προμηθέας δεν χάνει ποτέ στο «Ιβανόφειο» στην Basket League

Ο Προμηθέας έχει την παράδοση με το μέρος του στα παιχνίδια με αντίπαλο τον Ηρακλή στο «Ιβανόφειο», καθώς σε επίπεδο Basket League πάντα κερδίζει στην Θεσσαλονίκη.

Προμηθέας Στιγμιότυπο από το περσινό παιχνίδι Προμηθέας-Ηρακλής

Το πρώτο παιχνίδι του Προμηθέα για το 2022 θα δοθεί την Κυριακή (5μ.μ.) στο «Ιβανόφειο» με αντίπαλο τον Ηρακλή.
Η αλλαγή του έτους βρίσκει τους «Προμηθείς» σε μια δύσκολη και κομβική συγκυρία, καθώς η ομάδα δείχνει αγωνιστικά απορυθμισμένη, μην ικανοποιώντας με τις εμφανίσεις της, κάτι που έχει οδηγήσει και σε αρνητικά αποτελέσματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη (κερασάκι στην τούρτα η ήττα από τη Βενέτσια στο «Τόφαλος» λίγο πριν από τα Χριστούγεννα).
Η αναβολή του σημερινού νοκ-άουτ προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, εξαιτίας πολλαπλών κρουσμάτων Covid-19 στον «Δικέφαλο» του Βορρά, αποτέλεσε βάλσαμο προκειμένου να δοθεί χρόνος στο πατρινό συγκρότημα για να ανασυγκροτηθεί και αγωνιστικά και μεταγραφικά (με την έλευση του Τράβις Σίμπσον στην Πάτρα).
Το κακό νέο για τον Προμηθέα είναι ότι καλείται να ξεκινήσει το «restart» παίζοντας μακριά από την «βάση» του, σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του Ηρακλή. Το καλό νέο, όμως, για τους «Προμηθείς» είναι ότι ο «Γηραιός» είναι… πελάτης τους! Ναι-ναι, πελάτης τους, καθώς όποτε οι δυο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε επίπεδο Basket League, το πατρινό συγκρότημα παίρνει τη… ροζαλία!
Θυμίζουμε τι έγινε πέρσι, στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (28 Απριλίου 2021), όταν ο Προμηθέας άλωσε το «Ιβανόφειο», κερδίζοντας με 90-85 τους Θεσσαλονικείς, με τον Χάρη Γιαννόπουλο να κάνει το παιχνίδι της ζωής του (23 πόντοι με ένα τρίποντο και 20 βαθμούς στο Ranking). Αλλά αν δεν σας φτάνει αυτό, να πάμε και στην προπέρσινη σεζόν (συγκεκριμένα στις 14 Δεκεμβρίου 2019), όταν ο Δημήτρης Αγραβάνης «καταβρόχθιζε» μόνος του τον Ηρακλή, πετυχαίνοντας 18 πόντους με 4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 21 βαθμούς στο Ranking, σε εκείνο το τεράστιο «διπλό» του Προμηθέα με σκορ 72-70.
Οι «Προμηθείς» κερδίζουν, όμως, τους «Ηρακλειδείς» και στην Πάτρα σε επίπεδο Basket League. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι της περσινής σεζόν διεξήχθη τέτοιες ημέρες περίπου στο «Τόφαλος» (συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου 2021), με τον Προμηθέα να κερδίζει εύκολα με σκορ 85-61, χάρη στους 21 πόντους με τα 2 τρίποντα και τις 5 ασίστ του Ιαν Μίλερ. Το προπέρσινο παιχνίδι στην Πάτρα δεν διεξήχθη ποτέ (ήταν προγραμματισμένο για τις 4 Απριλίου 2020), καθώς είχε ήδη επιβληθεί lockdown στα παρκέ του μπάσκετ εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19…
«Νταζαβού» την Κυριακή…