Μόουζες Κίνγκσλεϊ: Ο Προμηθέας βρήκε τον αντι-Μάιλς

Στο πρόσωπο του Κίνγκσλεϊ Μόοζυες φαίνεται πως βρήκε ο Προμηθέας τον αντικαταστάτη του Αϊζάια Μάιλς μέσα στην ρακέτα για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

Μόουζες Ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες

Και το όνομα αυτού Μόουζες Κίνγκσλεϊ!

Οι πληροφορίες του pelop.gr αναφέρουν πως αυτός είναι ο εκλεκτός του Ηλία Ζούρου για τον διάδοχο του Αϊζάια Μάιλς. Θυμίζουμε ότι ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και του Περιστερίου είναι ιδιαίτερα αθλητικός στο παιχνίδι του και θα αποτελέσει ιδανικό δίδυμο στην θέση «4» μαζί με τον Δημήτρη Αγραβάνη.

Ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ είναι γεννημένος στο Ενούγκου της Νιγηρίας στις 16 Νοεμβρίου 1994 και είναι απόφοιτος του κολεγίου του Αρκανσας. Στην Ευρώπη έχει παίξει στο Βέλγικο πρωτάθλημα με την Αντβερπ (κατέκτησε το Κύπελλο Βελγίου και την 3η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2019) και στην Ισπανία με τη Μπιλμπάο.

Παράλληλα,  ο ύψους 2.08μ. Μόουζες Κίνγκσλεϊ συμμετείχε και με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στο ΝΒΑ Σάμερ Λιγκ του 2017.

Στο BCL του 2019 με το Περιστέρι είχε μέσο όρο 8,9 πόντους, 8,1 ριμπάουντ και 1,4 κοψίματα ανά αγώνα, ενώ μέτρησε συνολικά 5 ντάμπλ-ντάμπλ. Την ίδια ώρα εντός συνόρων μετρούσε 8,6 πόντους και 5,9 ριμπάουντ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τον Ιούλιο του 2020, συμφώνησε με την ισπανική Μπιλμπάο και σε 8 αγώνες που αγωνίστηκε στο Ισπανικό πρωτάθλημα μέτρησε 4,4 πόντους και 2,4 ριμπάουντ μέσο όρο.