«Κλείδωσε» το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου – 3 self tests για τους μαθητές

Κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 10 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία.

Κλείδωσε το άνοιγμα των σχολείων για τις 10 Ιανουαρίου με αυξημένο τέστινγκ από 2 σε 3 self test και αλλαγή υγειονομικού πρωτοκόλλου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σήμερα οι ανακοινώσεις μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής στις 14:00.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας τάσσεται με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες αλλά με προσαρμοσμένους στην περίσταση όρους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι θα υπάρξει αυξημένος αριθμός τεστ στους μαθητές – self test και όχι rapid test – αλλά και προσαρμογή των πρωτοκόλλων ειδικά για την περίπτωση κρούσματος σε σχολική αίθουσα.

Ειδικότερα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των ειδικών τάσσεται υπέρ της αύξησης του αριθμού των self test σε 3 την εβδομάδα αντί για 2 που ίσχυε μέχρι πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων ενώ θα υπάρξει και διαφορετική προσέγγιση των υπολοίπων μαθητών στην διαχείριση μετά από κρούσμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι δεν αποκλείεται τελικά να μην υπάρξει αλλαγή στο πρωτόκολλο του 50%+1 για να κλείνει ένα σχολικό τμήμα μολονότι η συζήτηση για αυτό το θέμα παραμένει ανοιχτή.