Ερασιτεχνικό: Ο ποδοσφαιριστής που εργάζεται σε γραφείο κηδειών!

Ο Γιώργος Μπάστας μίλησε στην «ΠτΔ» για το επάγγελμα του, πώς το αντιμετωπίζουν οι φίλοι του και αναφέρθηκε και στην ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο

γραφείο

Ο Γιώργος Μπάστας είναι 30 ετών και από τα 16 του χρόνια, εργάζεται σε γραφείο κηδειών της Πάτρας, καλλωπίζει και φροντίζει με σεβασμό τους ανθρώπους πριν πάνε στην τελευταία τους κατοικία, ενώ παράλληλα παίζει και ποδόσφαιρο, φέτος με την ομάδα του Ολυμπιακού Ντα Λουζ!

Ο Γιώργος Μπάστας μίλησε στην «ΠτΔ» για το επάγγελμα του, πώς το αντιμετωπίζουν οι φίλοι του και αναφέρθηκε και στην ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.

Γιώργο, πώς βρέθηκες να κάνεις αυτήν την δουλειά και τι ακριβώς κάνεις;
«Είχα ανάγκη από δουλειά. Δεν είχα κάτι συγκεκριμένο το οποίο να ήθελα να κάνω. Και κάποια στιγμή μου έγινε η πρόταση να δουλέψω σε γραφείο τελετών και δέχτηκα. Ήμουν 16-17 χρόνων όταν ξεκίνησα σε’ αυτή τη δουλειά.

Η δουλειά μου είναι να παραλαμβάνω τη σορό, την πάμε στο χώρο μας και ξεκινάει η διαδικασία της ετοιμασίας. Το πιο συνηθισμένο είναι η απλή διαδικασία, ο στολισμός, η προετοιμασία δηλαδή για την επόμενη μέρα για την νεκρώσιμη ακολουθία. Είμαι και οδηγός νεκροφόρας».

Η πρώτη φορά που πήγες για να ξεκινήσεις να δουλεύεις πώς ήταν;
«Περίεργα, ένιωσα αρχικά μια κρυάδα, όμως δεν είχα φόβο, δεν έκανα αρνητικές σκέψεις. Μου δείξανε στην αρχή μερικά πράγματα και μετά ήρθε απλά η ώρα που έπρεπε να προσπαθήσω να τα κάνω και μόνος μου».

Είναι ψυχοφθόρα ως διαδικασία η δουλειά σου;
«Είναι σκληρή δουλειά, μπορεί να σου τύχει ένα μικρό παιδί, ένας νεαρός, πρέπει να είσαι εξοικειωμένος με το νεκρό σώμα και με όλες τις καταστάσεις. Σε κάνει πιο ρεαλιστή η δουλειά αυτή. Σκέφτεσαι ότι αύριο μπορεί να είσαι εσύ σ αυτήν την θέση. Ο θάνατος δεν κοιτάζει ηλικία, αν είσαι φτωχός η πλούσιος , όμορφος ή άσχημος δεν ξεχωρίζει κανέναν ο θάνατος. Έχεις να αντιμετωπίσεις κάθε μέρα περιστατικά νεκρών, αλλά πρέπει να αποβάλλεις την θλίψη. Ο νεκρός δεν γίνεται να ζωντανέψει, όμως σκέφτεσαι αισιόδοξα ότι έκανες κάτι έστω και για τις τελευταίες αυτές στιγμές του. Είμαστε οι τελευταίοι με τους οποίους θα έρθει σε επαφή ένα νεκρό σώμα».

Οι φίλοι σου και οι γνωστοί σου πως έχουν αντιδράσει στην επιλογή σου αυτή;
«Οι φίλοι μου και οι συμπαίκτες μου με πειράζουν συνεχώς, με την καλή έννοια και με αρκετό χιούμορ. Πολλές φορές μου λένε: «Από σένα θα πάμε…».

Το ποδόσφαιρο τι σημαίνει για σένα;
«Οσον αφορά το ποδόσφαιρο είναι μεγάλη μου αγάπη και μέσω αυτού εκτονώνομαι και θέλω να δείχνω τις δυνατότητες μου πάνω στο κομμάτι του ποδοσφαίρου».

Πού αγωνίζεσαι την φετινή αγωνιστική περίοδο;
«Φέτος, αγωνίζομαι σε ένα νέο σωματείο τον Ολυμπιακό Ντα Λουζ στην Γ’ Κατηγορία και περνάω υπέροχα. Είμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα, περνάμε καλά και το διασκεδάζουμε. Δόξα το θεό, είναι μια πολύ καλή επιλογή αυτή που έκανα, χωρίς να έχω παράπονο από τις προηγούμενες ομάδες μου».