Γήπεδο Προσφυγικών: Τέλος Απριλίου αναμένεται ο τάπητας

Η υπόθεση «γήπεδο Προσφυγικών» προχωράει κανονικά και ήδη περιμένουμε εξελίξεις μέσα στον Απρίλιο. Οπως είναι γνωστό, η ΕΠΣ Αχαΐας έχει ήδη καταθέσει την α’ δόση των χρημάτων στην κινέζικη εταιρεία προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής του συνθετικού τάπητα και μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει και τη δεύτερη, ώστε να ολοκληρωθεί.

Τις προηγούμενες ημέρες προέκυψε ένα θέμα με την αύξηση των τιμών των κοντέινερ (από 1.500 πήγε στις 9.000 ευρώ), όμως ξεπεράστηκε, καθώς 10 ερασιτεχνικά σωματεία μέχρι τώρα έχουν συνδράμει οικονομικά.

Συνήθως, η αποστολή ολοκληρώνεται μέσα σε έναν μήνα, οπότε οι άνθρωποι της Ενωσης υπολογίζουν ότι στο τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου ο τάπητας θα βρίσκεται στην Πάτρα για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης πλέον από τη στιγμή που δεν διεξάγονται ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Τούτο σημαίνει ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι και θα χρησιμοποιηθεί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Από μια άποψη καλύτερα, αφού έχει μπει πλέον στην τελική του ευθεία.

Πάντως, αξίζει η συγκεκριμένη ιστορία να αποτελέσει ένα παράδειγμα και άλλους, από τη στιγμή που με την Πολιτεία μπλέκεις σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν τελειώνουν ποτέ. Ολα ξεκίνησαν με τις συζητήσεις της Ενωσης με τον Αρη Πατρών, που υπέβαλε μια πρόταση και αυτή ήταν η καλύτερη αφορμή για την πρώτη να κινητοποιήσει σωματεία και να τα βάλει μπροστά ώστε να συνεισφέρουν οικονομικά. Ετσι λοιπόν, με τα χρήματα που είχε στην άκρη η Ενωση, μ’ αυτά που εξοικονόμησε μέσω της αναστολής εργασίας των υπαλλήλων και με τη συνδρομή των σωματείο, το έργο προχωράει κανονικά.

Βαγγέλης Γερογιάννης

gerogiannis@pelop.gr