Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Εξουδετερώθηκαν 74 στόχοι,«σεβασμός στους ουκρανούς στρατιωτικούς»

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του υπουργείου άμυνας, χτυπήθηκαν 74 επίγειοι στόχοι της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων 11 αεροδρομίων της Πολεμικής Αεροπορίας, τριών θέσεων διοίκησης, μιας ναυτικής βάσης και 18 σταθμών ραντάρ S-300 και συστημάτων αεράμυνας Buk.

Ρωσικό

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε σήμερα ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν είναι η αρχή ενός πολέμου, αλλά μάλλον μια προσπάθεια αποτροπής ενός παγκόσμιου πολέμου.

«Πρώτα από όλα, δεν είναι η αρχή ενός πολέμου. Είναι πολύ σημαντικό. Η επιθυμία μας είναι να αποτρέψουμε τις εξελίξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο. Δεύτερον, είναι το τέλος ενός πολέμου», είπε η Ζαχάροβα.

Οι στόχοι που εξουδετερώθηκαν

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, έδωσε ειδικές οδηγίες σε όλους τους διοικητές των μονάδων να συμπεριφερθούν με σεβασμό στους Ουκρανούς στρατιωτικούς.

Για τα αποτελέσματα και τους στόχους της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία ενημέρωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, χτυπήθηκαν 74 επίγειοι στόχοι της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων 11 αεροδρομίων της Πολεμικής Αεροπορίας, τριών θέσεων διοίκησης, μιας ναυτικής βάσης και 18 σταθμών ραντάρ S-300 και συστημάτων αεράμυνας Buk.

Παράλληλα, όπως ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ο Σεργκέι Σοϊγκού έδωσε ειδικές οδηγίες σε όλους τους διοικητές των μονάδων να συμπεριφερθούν με σεβασμό στους Ουκρανούς στρατιωτικούς.

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τους εθνικιστές, ορκίστηκε στον ουκρανικό λαό και υπακούει σε εντολές, συμπεριφερθείτε του με σεβασμό.

Επιχειρήστε τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για την ασφαλή έξοδο του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού που κατέθεσε τα όπλα στις περιοχές της επιχείρησης, προς τις οικογένειές τους», τονίζεται.
Καταλήγοντας, το ρωσικό υπουργείο διευκρίνισε πως επί του παρόντος, η αντίσταση στο μέτωπο των εχθροπραξιών προέρχεται κυρίως από ένοπλες ομάδες εθνικιστών.