ΕΦΚΑ: Αυτόματη παράταση ασφαλιστικής ικανότητας για τους μη μισθωτούς

Παράταση μέχρι 18 Απριλίου 2022 της ασφαλιστικής ικανότητας για δικηγόρους, μηχανικούς και γιατρούς

ΕΦΚΑ

Παρατείνεται αυτόματα μέχρι 18 Απριλίου 2022 η ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΑ, δικηγόροι, μηχανικοί και γιατροί, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων βρέθηκε χωρίς ασφαλιστική ικανότητα καθώς δεν φαίνονταν στο σύστημα οι πληρωμές τους.

Ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε οτι για την αποφυγή συνωστισμού στα καταστήματα του e-ΕΦΚΑ λόγω μη έγκαιρης εκκαθάρισης των γραμματίων προείσπραξης, χρεωστικών υπολοίπων και λοιπών κατά περίπτωση εκκρεμοτήτων, πρόκειται να παραταθεί άμεσα και αυτόματα η ασφαλιστική ικανότητα, έως τις 18/4/22, των ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΑ (δικηγόροι, ιατροί, μηχανικοί κλπ).

Τονίζεται πως για εκείνους τους μη μισθωτούς (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυταπασχολούμενοι, αγρότες) που κατέβαλαν κανονικά τις οφειλές τους στο ΚΕΑΟ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανιστεί οι καταβολές τους στο σύστημα και ως εκ τούτου δεν έχει αποδοθεί ψηφιακά η ασφαλιστική τους ικανότητα, μπορούσαν να επισκεφθούν τα τοπικά υποκαταστήματα κλείνοντας ένα ραντεβού ηλεκτρονικά και να αποκτήσουν άμεσα ασφαλιστική ικανότητα.