Ο κορονοϊός κάνει τα … δικά του!

Αυτά που έγιναν χθες με το αρχικά προγραμματισμένο για σήμερα παιχνίδι ανάμεσα σε Προμηθέα και ΑΕΚ στο «Τόφαλος» μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν!
Η αναμέτρηση πέρασε από σαράντα κύματα και τελικά… δεν θα διεξαχθεί λόγω Covid-19! Παράλληλα, έπρεπε να βιώσουμε ένα απίστευτο «Θα γίνει, δεν θα γίνει, θα γίνει, δεν θα γίνει», ούτε το μάδημα της μαργαρίτας να ήτανε, για να μην θυμηθούμε και τον περίφημο στίχο «ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν…»!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Χθες το πρωί από την ΑΕΚ έγινε γνωστό ότι μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό στον Covid-19. Αν και από την Ενωση δεν διευκρινίστηκε αν πρόκειται για παίκτη ή μέλος του σταφ, εντούτοις στην πορεία διέρευσε ότι δεν επρόκειτο για αθλητή. Στον «Δικέφαλο» προχώρησαν αμέσως σε επαναληπτικά τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει περαιτέρω εξάπλωση του ιού στην ομάδα, ακυρώνοντας ταυτόχρονα την κράτηση για χθες βράδυ στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Φυσικά επικράτησε ανησυχία σε Προμηθέα, ΕΣΑΚΕ, ακόμη και στην ΕΡΤ, καθώς το ντέρμπι ήταν τηλεοπτικό (ΕΡΤ-3), ενώ πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη για διευκρινίσεις και αποφάσεις. Στην ατμόσφαιρα υπήρχε από νωρίς η… οσμή της αναβολής (για να μην γράψουμε η οσμή του φόβου….), με την Ενωση να θέτει, εμμέσως πλην σαφώς, στο τραπέζι κι αυτό το σενάριο, απορρίπτοντας την αντιπρόταση να διεξαχθεί η αναμέτρηση αύριο (επειδή ακολουθεί ο αγώνας με τη Νίζνι για το BCL).

Αργά χθες το απόγευμα κι ενώ η ΑΕΚ θα ταξίδευε στην Πάτρα βρέθηκε και δεύτερο κρούσμα (παίκτης αυτήν την φορά) και ξαφνικά… ξαναγεννήθηκε ζήτημα, παρότι το υγεινομικό πρωτόκολλο του ΕΣΑΚΕ είναι συγκεκριμένο: Ενας αγώνας αναβάλλεται μόνο με τρία κρούσματα παικτών (προσέξτε: παικτών, όχι δυο παικτών και ενός μέλους του σταφ, ούτε ενός παίκτη και δυο συνοδών, κ.ό.κ.). Η ΑΕΚ δεν ταξίδεψε στην Πάτρα, ακολούθησε νέα βραδινή τηλεδιάσκεψη, με την Ενωση να πατάει στο αντίστοιχο δεδικασμένο του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και τον… κίνδυνο διασποράς του ιού (κυκλοφόρησαν και φήμες και για δεύτερο παίκτη της Ενωσης «θετικό») και κάπως έτσι φτάσαμε στην αναβολή, κόντρα, όμως, σε κάθε μπασκετική λογική… Η τηλεδιάσκεψη συνεχιζόταν έως αργά και σήμερα θα γνωρίζουμε το πότε θα διεξαχθεί η αναμέτρηση.

Μέσα σε όλα αναβλήθηκε και το σημερινό παιχνίδι Λαύριο-Κολοσσός, καθώς οι Ροδίτες μέτρησαν τρία κρούσματα Covid-19! Αντίθετα, κανονικά θα γίνει το παιχνίδι Μεσολόγγι-Περιστέρι (8μ.μ., Κορομηλάς-Συμεωνίδης-Κ. Πουρσανίδης).

Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ