Ταμείο Εγγυοδοσίας Covid-19: Δάνεια έως 250.000 ευρώ για κεφάλαιο κίνησης στις μικρές επιχειρήσεις
Οι δανειοδοτήσεις στις μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και υπολείπονται περίπου 300 εκατ. ευρώ προς διάθεση.
Τη δυνατότητα να λάβουν δάνεια κεφαλαίου κίνησης έως 250.000 ευρώ ή έως το 25% του τζίρου τους μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Covid 19 (Γ’ κύκλος) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB έχουν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 1.000.000 ευρώ. Δεδομένης της εγγύησης του Ταμείου Εγγυοδοσίας, η δικαιούχος επιχείρηση απολαμβάνει χαμηλότερο επιτόκιο στο δάνειο και πολύ λιγότερες εξασφαλίσεις.
Ειδικότερα, στα δάνεια που χορηγούνται μέσω του συγκεκριμένου ταμείου παρέχεται εγγύηση ύψους 80% από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, με το μέγιστο ποσοστό διασφαλίσεων που ενδέχεται να ζητηθούν από τις τράπεζες να διαμορφώνεται σε μόλις 20%. Τα συγκεκριμένα δάνεια είναι διάρκειας έως 60 μηνών συμπεριλαμβανομένης περιόδου χάριτος έως 24 μήνες, ενώ χρήση του ταμείου μπορούν να κάνουν και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις.
Προς διάθεση ακόμη 300 εκατ. ευρώ
Οι δανειοδοτήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και υπολείπονται περίπου 300 εκατ. ευρώ προς διάθεση. Για την συμμετοχή στο Ταμείο οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση αρχικά στο https://ependyseis.gr/mis και στη συνέχεια να απευθυνθούν στην τράπεζα της επιλογής τους.
Οι Τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank, η Alpha Bank, η Attica Bank,η Παγκρήτια Συν. Τράπεζα, η Συν. Τράπεζα Καρδίτσας, η Συν. Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας και η Συν. Τράπεζα Χανίων.
Ο στόχος του προγράμματος
Καλύπτεται μερικώς ο πιστωτικός κίνδυνος, με παροχή εγγύησης από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19, για τη χορήγηση νέων δανείων κεφαλαίου κίνησης τακτής λήξης προς πολύ μικρές επιχειρήσεις. Στόχος είναι η κάλυψη των αυξημένων αναγκών ρευστότητας που προκύπτουν ως συνέπεια της επιδημικής κρίσης του COVID 19. Όλα τα δάνεια πρέπει να εκταμιευθούν το αργότερο μέχρι την 30.06.2022.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Frozen yogurt ή παγωτό; Ποιο είναι τελικά πιο υγιεινό
Η OpenAI σταματά το μοντέλο Astra που έλυσε 10 μαθηματικά αινίγματα δεκαετιών
Η θερινή εκδήλωση του «Ανθρωπιστικού Συλλόγου» Ακράτας ΦΩΤΟ
Το άθλημα της μακροζωίας: Χαρίζει έως και 5 επιπλέον χρόνια ζωής
Η Apple αποφασίζει ποιος μένει και ποιος φεύγει και οι κανόνες δεν είναι ίδιοι για όλους
Μουσική βραδιά στα Τριπόταμα Αχαΐας ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Ξηροί καρποί: Τι συμβαίνει στο σώμα όταν τρώτε πάρα πολλούς
Άνευ προηγουμένου τα pre orders του GTA 6
