Ελληνικό ποδόσφαιρο: Ολα επί τάπητος στη συνάντηση των «4»

Επί τάπητος θα τεθούν όλα τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου στο τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα στην τετραμερή συνάντηση ανάμεσα σε FIFA-UEFA, ΕΠΟ και υφυπουργό Αθλητισμού.
Αυτό διεμήνυσαν οι διεθνείς ομοσπονδίες στην συνεχείς «ενοχλήσεις», που έχουν από την Ελληνική Ομοσπονδία σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, την ολιστική μελέτη, αλλά κυρίως με τον τρόπο με τον οποίο θα διενεργηθούν οι εκλογές της ΕΠΟ.
Στην ουσία, το τελευταίο είναι το θέμα που «καίει» την Ομοσπονδία μετά τη βόμβα που έριξε ο Λ. Αυγενάκης ότι πλέον οι εκλογές θα μπορούν να πραγματοποιούνται ψηφιακά μέσω της κάλπης Ζευς. Τα στελέχη της ΕΠΟ διαφωνούν με τη χρησιμοποίηση της συγκεκριμένης πλατφόρμας και προτείνουν να γίνουν με χρήση διαφορετικού συστήματος.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλα ανοιχτά θέματα στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, αλλά και στην ολιστική μελέτη. Οι ξένοι αξιωματούχοι έδωσαν ραντεβού για τέλος του μήνα με ΕΠΟ και Αυγενάκη, ώστε εκεί να ανοίξουν όλες οι πλευρές τα χαρτιά τους και να δουν όλα τα επιμέρους θέματα και αν κάπου υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, να υπάρξει διόρθωση. Η FIFA και η UEFA δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν την οποιαδήποτε κίνηση μέχρι να γίνει η τηλεδιάσκεψη και εκεί θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
Αυτό που μπορεί να καταλάβει εύκολα όποιος ασχολείται με τα περί της Ομοσπονδίας, είναι ότι οι διεθνείς Ομοσπονδίες δεν υπερασπίζονται με την ίδια επιθυμία την ΕΠΟ, κάτι που ανέφερε και ο Σταύρος Ψαρόπουλος μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή «Δίκη».
«Παλιότερα, όταν επικοινωνούσαμε με την UEFA, έσπευδε να πάρει το μέρος μας και να βάλει σε τάξη τα πράγματα, όμως τώρα δεν είναι το ίδιο». Και για να το λέει αυτό ένας μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, καταλαβαίνετε ότι το σκηνικό έχει αλλάξει με ό,τι συνεπάγεται αυτό».
Για τις εκλογές στις ομοσπονδίες ο κ. Αυγενάκης σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ FM τόνισε πως θα γίνουν κανονικά με εκλέκτορες τα νόμιμα αθλητικά σωματεία, με απόλυτη διαφάνεια και αξιοπιστία μέσα από το σύστημα ΖΕΥΣ σε περίπτωση που χρειαστεί ηλεκτρονική ψηφοφορία. «Οι εκλογές θα γίνουν μέσα από το σύστημα ΖΕΥΣ και όχι με το σύστημα που θέλουν (σ.σ. ομοσπονδίες οι ενώσεις). Οχι εξυπνάδες, ούτε πονηριές. Αν κάποιοι ενοχλούνται από τις καθαρές εκλογές είναι αυτοί που φοβούνται τις καρέκλες τους», ανέφερε.