Υπολογιστής φόρου 2022: Η πληρωμή και οι «έξοδοι κινδύνου»
Για δεύτερη συνεχή χρονιά τα ετήσια εισοδήματα από μισθούς του Δημοσίου και από συντάξεις, τα οποία υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ, θα είναι τα μόνα που θα επιβαρυνθούν και με ειδική εισφορά αλληλεγγύης 2,2% έως 10%.
Με την εφαρμογή φορολογικής κλίμακας η οποία περιλαμβάνει συντελεστές κυμαινόμενους από 9% έως 44% θα φορολογηθούν φέτος τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν πέρσι από μισθούς, συντάξεις, ατομικές επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες.

Μπορείτε να υπολογίστε το φόρο για εισοδήματα από κάθε πηγή ΕΔΩ .
Επιπλέον, φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά τα ετήσια εισοδήματα από μισθούς του Δημοσίου και από συντάξεις, τα οποία υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ, θα είναι τα μόνα που θα επιβαρυνθούν και με ειδική εισφορά αλληλεγγύης 2,2% έως 10%.
Η εισφορά αυτή θα υπολογιστεί ως αναλογούσα στα εν λόγω εισοδήματα. Έχει ήδη παρακρατηθεί όμως από τα εισοδήματα αυτά κατά τη διάρκεια του 2021, οπότε οι υπόχρεοι δεν θα απαιτηθεί να την (ξανα)πληρώσουν φέτος με την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.
Για τους μισθούς και τις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα δεν υπάρχει υποχρέωση πληρωμής εισφοράς αλληλεγγύης και δεν έχει γίνει παρακράτηση.
Μπορείτε να υπολογίσετε το φόρο για εισόδημα από κάθε πηγή καθώς και τις εκπτώσεις που δικαιούστε ΕΔΩ .
Εφόσον δεν έχετε εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις του Δημοσίου άνω των 12.000 ευρώ, δεν θα επιβαρυνθείτε με την εισφορά αλληλεγγύης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Όσα λένε για εμάς τα likes στα social media
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
Από την «Αχαΐα Αναπτυξιακή» η αξιοποίηση του παλαιού Ελαιοτριβείου Ελίκης
Lenovo Googlebook 15: Η Google φαίνεται να στοχεύει στα premium laptops
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
