Πανεπιστήμιο Πατρών: Επ΄ απειλή διαγραφής ο πρύτανης – Μπούρας: «Εσκισα την κομματική μου ταυτότητα»

Ο απερχόμενος Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, μέσω δημόσιας καταγγελτικής ανακοίνωσης, απειλεί με διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, για όσα έγιναν στον χώρο της φοιτητικής εστίας.

Διαγραφή

«Ταύρος» κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα, εμφανίστηκε αιφνιαδιαστικά χθες, ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος μέσω δημόσιας καταγγελτικής ανακοίνωσης, τον απειλεί με διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, για όσα όμως έγιναν στον χώρο εργασίας του, στο ΑΕΙ.

Η μετακίνησή του στη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου της Φοιτητικής Εστίας, χωρίς να υποστεί κάποια οικονομική μείωση, προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του κ. Αθανασόπουλου, που έγινε «πυρ και μανία» κατά του κ. Μπούρα, αναφέροντας πως «βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να καταγγείλει δημόσια τον πρύτανη, για αναίτια και παράνομη προσωπική υπηρεσιακή δίωξη εναντίον του, χωρίς κανέναν απολύτως υπηρεσιακό λόγο, αιτία ή αφορμή, με αυταρχικό και πρωτόγνωρο για την ιστορία του πανεπιστημίου τρόπο».

Ο Γ. Αθανασόπουλος υποστηρίζει ότι είναι με νόμο τοποθετημένος σε προσωποπαγή θέση για την κάλυψη της Φοιτητικής Εστίας και μόνο, μετά τη μεταφορά της δραστηριότητας των 42 εργαζομένων από το πρώην ΕΙΝ στο Πανεπιστήμιο, το 2011.

Διαγραφή
«Προσφεύγω εναντίον των διωκτών μου, με κάθε νόμιμο τρόπο, αστικά και ποινικά. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.Ταυτόχρονα, θα απευθυνθώ και στην Πειθαρχική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με το ερώτημα διαγραφής από το κόμμα, τόσο του κ. Μπούρα όσο και του αντιπρύτανη Παναγιώτη Δημόπουλου, που υπερψήφισε την πρόταση του πρύτανη για δίωξή μου, αφού οι μέθοδοι και οι πρακτικές των μελών μας, προσβάλλουν τη φυσιογνωμία του κόμματος και είναι σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες μας».

Ο κ. Αθανασόπουλος φτάνει σε σημείο να ζητήσει συγνώμη από όσους προέτρεψε να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Μπούρα για πρύτανη.

ΜΠΟΥΡΑΣ: «ΕΣΚΙΣΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ»

«Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, την ημέρα της εκλογής του έσκισε την κομματική του ταυτότητα. Αυτό το αποδεικνύει η μέχρι τώρα διαδρομή του. Αλλοι όμως, χρησιμοποιούν την κομματική τους ταυτότητα για σκοπούς που απάδουν της υπηρεσιακής τους κατάστασης», ήταν το σχόλιο στο οποίο αρκέστηκε ο κ. Μπούρας.