Πάτρα: Φάλτσα από το Δήμο – Δεν στήριξε τους μουσικούς της Μπάντας στο δικαστήριο και η δίκη χάθηκε

Παρά τις υποσχέσεις οι μουσικοί της Μπάντας βρήκαν αντιμέτωπο τον Δήμο στα δικαστήρια

Πάτρα

Εντονη κόντρα και αντιπαράθεση σημειώθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, μεταξύ των 20 μελών της Μπάντας και της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, κατά την εκδίκαση της προσωρινής αγωγής που κατέθεσαν οι μουσικοί και με την οποία ζητούσαν την προσωρινή τοποθέτησή τους. Κόντρα στις δημόσιες τοποθετήσεις Πελετίδη για το θέμα, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δήμου απέκρουσαν την άποψη των μουσικών ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με αποτέλεσμα η αγωγή τους να απορριφθεί.

Και όλα αυτά, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επιστολή που είχε αποστείλει ο δήμαρχος προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με αντικείμενο την Μπάντα, στην οποία ανάμεσα στα άλλα ο κ. Πελετίδης τόνιζε: «Στόχος μας είναι να συνδράμουμε το δίκαιο αίτημα για εργασία των μουσικών, που συμμετείχαν αδιαλείπτως, επί σειρά ετών, στις εκδηλώσεις της Μπάντας μας, πλην όμως οι συμβάσεις τους δεν νομιμοποιήθηκαν από τις παρελθούσες κυβερνήσεις, μολονότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Πάτρα

Η επιστολή Πελετίδη προς την Λίνα Μενδώνη, στην οποία τόνιζε ότι οι μουσικοί της Μπάντας «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες»

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Παράλληλα, οι μουσικοί προσκόμισαν στο δικαστήριο και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Σεπτεμβρίου 2011, στην οποία υπογραμμιζόταν: «Οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Μουσική είναι μόνιμο προσωπικό του Δήμου και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Μάλιστα, όπως τόνισαν οι δικηγόροι των μουσικών προς την έδρα, προσκομίζοντας και τη σχετική απόφαση, το συγκεκριμένο θέμα είχε εισαγάγει προς συζήτηση και είχε εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ίδιος ο κ. Πελετίδης, ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που τότε ήταν αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή Δημαρά!

Πάτρα

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28.9.2011), όπου με εισήγηση του ίδιου του κ. Πελετίδη, είχε αποφασιστεί ομόφωνα ότι «οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Μουσική καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες»

Επίσης, προσκομίστηκε στο δικαστήριο από την πλευρά των μουσικών και άλλη απόφαση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (29 Ιουλίου 2011), στην οποία αναγνωριζόταν ότι «οι μουσικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού και συγκεκριμένα είναι συνεργάτες απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Μουσικής».

«ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ»

Μιλώντας στην «Π» ο μουσικός Δημήτρης Μπεγλερίδης, μετέφερε την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων του: «Στη δίκη, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δήμου ισχυρίστηκαν ότι ο Δήμος μάς χρησιμοποιεί μόνο στο Καρναβάλι και σε κάποιες άλλες υπηρεσίες. Πρόκειται για ασύστολη κοροϊδία. Εμπαίζουν όχι μόνο εμάς, αλλά ολόκληρο τον πατραϊκό λαό γύρω από την Μπάντα».

Πάτρα

Η ομόφωνη απόφαση του Πολιτιστικού Οργανισμού (28.9.2011), όπου επίσης υπογραμμιζόταν ότι «οι μουσικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες»

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Ο επόμενος γύρος της αντιπαράθεσης θα παιχθεί στις 28 Σεπτεμβρίου, όπου θα εκδικασθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι μουσικοί κατά του Δήμου, ενώ σύντομα θα καταθέσουν και την σχετική αγωγή.