Νίκος Γεωργάτος – Κάθε νέο RGC είναι και καλύτερο

Το 10ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC) που ανοίγει τις εργασίες του σε λίγες μέρες φιλοδοξεί να κάνει τόσο τις πόλεις μας όσο και όλους εμάς πιο έξυπνους. Δηλώσεις του Δήμαρχου Πρέβεζας για το νέο RGC.

Δημήτρης Γερογιάννης

Νίκος Γεωργάτος, Δήμαρχος Πρέβεζας – Κάθε νέο RGC είναι και καλύτερο

Επισκέπτομαι για τρίτη φορά το Regional Growth Conference (RGC) – Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης ως Δήμαρχος Πρέβεζας, το οποίο και αποτελεί ένα από τα πιο και ίσως το πιο σημαντικό αναπτυξιακό συνέδριο γενικής θεματικής στη Δυτική Ελλάδα.

Ομολογώ πως κάθε νέο RGC είναι και πιο καλύτερο, πιο διαδραστικό αλλά και ποιο στοχευμένο και ουσιώδες, τόσο με τις θεματικές των συζητήσεων όσο και με τα Work Shop. Το φετινό τριήμερο συνέδριο έχει μία πολύ καλή προσέγγιση σε θέματα και προτεραιότητες καλών πρακτικών και ενημέρωσης που έχουν να κάνουν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο όμως της ψηφιακής επανάστασης και μετάβασης, η οποία από την εποχή της πανδημίας και σε συνέχεια της υποδειγματικής ανάπτυξης που υπήρξε στο πεδίο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και απλούστευσης διαδικασιών στη χώρα μας, οι εξειδικευμένες θεματικές της ψηφιακής μετάβασης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και το σχετικό Work Shop του προγράμματος Smart Cities, το Regional Growth Conference (RGC,) έρχεται να μας προσφέρει μία πλήρη και έγκυρη ενημέρωση ως προς τις εξελίξεις και τις δυναμικές ανάπτυξης του εν λόγω σπουδαίου για εμάς αναπτυξιακού εργαλείου και προγράμματος.

Κλείνοντας πιστεύω ότι το Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης μπορεί και να αναπτυχθεί και περαιτέρω με ειδικές θεματικές για το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας τόσο των Ιονίων Νήσων όσο και της Ηπείρου από την οποία και προέρχομαι.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους διοργανωτές και συνεργάτες του συνεδρίου θεσμού πλέον και εύχομαι κάθε χρόνο επιτυχίες και να μας εκπλήσσει συνεχώς ευχάριστα με νέες καλές πρακτικές.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.