Από την Πάτρα στην έρημο της Ντόχα!

Ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Νίκου Βετούλα στον Απόλλωνα ζει μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο Κατάρ

Από την Πάτρα στην έρημο της Ντόχα!

«Ποια ζέστη ρε παιδιά; Εδώ είναι δροσιά για μένα!». Δεν έκανε πλάκα ο Σταύρος Μυκονιάτης, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα ερχόμενος από το Κατάρ, όπου εργάζεται το τελευταίο διάστημα.
Ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Νίκου Βετούλα στον Απόλλωνα, είναι συνεργάτης του Μάνου Μανουσέλη στην εθνική Κατάρ και ζει μια πρωτόγνωρη εμπειρία, όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ζωής και καθημερινότητας.
«Οταν η θερμοκρασία είναι εκεί 40-45 βαθμοί και η αίσθηση για 50, καταλαβαίνετε ότι στην Ελλάδα έχουμε δροσιά αυτή τη στιγμή για μένα. Ενα άλλο σοκ που παθαίνει ένας Ευρωπαίος που πηγαίνει στη Ντόχα για πρώτη φορά είναι ότι βρίσκεται σε μια απέραντη έρημο. Δεν είναι όπως η Πάτρα, που έχει ορίζοντα τη θάλασσα και μπορείς να προσανατολιστείς. Εκεί ο ορίζοντας δεν υπάρχει. Είσαι σε μία έρημο», λέει ο Μυκονιάτης, ο οποίος ενδεχομένως να βρεθεί αντίπαλος στην τελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με την Εθνική μας ομάδα. «Μακάρι. Αν συμβεί, θα είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία».
Οπως λέει ο Σταύρος Μυκονιάτης, η Ντόχα έχει μετατραπεί αυτή την περίοδο σε ένα τεράστιο εργοτάξιο λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται εν όψει του Μουντιάλ που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.
«Οι εργάτες δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. Ακόμα και στη 1 το πρωί βλέπεις ανθρώπους να εργάζονται πυρετωδώς. Ηδη υπήρχαν εξαιρετικές εγκαταστάσεις, οι οποίες εμπλουτίζονται. Αν δείτε τις εγκαταστάσεις της εθνικής Κατάρ θα πάθετε πλάκα. Πρώτα ο Θεός, θα έχω την ευκαιρία να παρακολουθήσω και εγώ κάποια παιχνίδια του Μουντιάλ. Να ξέρετε ότι στη Ντόχα υπάρχουν αρκετοί Ελληνες. Πολλές ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες δραστηριοποιούνται εκεί σε σχέση με τα έργα που γίνονται για το Μουντιάλ. Γενικά, είναι μια πολυπολιτισμική χώρα με αντιθέσεις και ιδιαιτερότητες».
Ο Σταύρος Μυκονιάτης έχει εργαστεί στο Ρέθυμνο, στον Ηρακλή και επίσης σε Ιωνικό Νίκαιας, Παπάγου, Πορφύρα, Παλατιανή και πέρυσι στην Κύπρο, στην ΕΘΑ Εγκωμής.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ