ΕΣΑΚΕ: Ποιος ψήφισε τι και γιατί, όλο το παρασκήνιο!

ΕΣΑΚΕ

Προχθές έπειτα θυελώδη συνεδρίαση στον ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε με ισχυρή πλειοψηφία 8-4 να μην γίνει συνολικά αποδεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης για μη αδειοδότηση-αποβολή από το πρωτάθλημα του Απόλλωνα και των ΑΕΚ, Άρη, Λάρισας.

Η απόφαση αυτή επί της ουσίας δικαίωσε αρχικά τον Απόλλωνα και τις άλλες τρεις ομάδες και μέχρι νεοτέρας δεν υφίσταται ο κίνδυνος αποβολής τους!

Με την ίδια απόφαση δεν πήρε πιστοποιητικό καμία ομάδα όχι μόνο ο Απόλλων και οι ΑΕΚ, Αρης, Λάρισα, αλλά και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Προμηθέας, Περιστέρι, Κολοσσός, Λαύριο, ΠΑΟΚ, Ιωνικός, των οποίων οι φάκελοι είχαν κριθεί πλήρεις από την Επιτροπή Αδειοδότηση του ΕΣΑΚΕ.

Αυτό έως ένα σημείο φαινόταν να έχει μία λογική, αφού προφανώς θεωρήθηκε ότι η Επιτροπή Αδειοδότησης δεν έκανε σωστά τη δουλειά της ή ότι το κανονιστικό πλαίσιο αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ έπασχε και είχε κενά ή θεωρήθηκε κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε.

Έτσι δεν γινόταν από τη μία να απέρριπταν την εισήγηση για μη αδειοδότηση σε Απόλλωνα, ΑΕΚ, Αρη, Λάρισα και από την άλλη να έκαναν αποδεκτή την εισήγηση της ίδιας Επιτροπής για αδειοδότηση Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Προμηθέα, Περιστερίου, Κολοσσού, Λαυρίου, ΠΑΟΚ και Ιωνικού.

Χθες άλλαξαν τα δεδομένα! Στον ΕΣΑΚΕ συνεδρίασαν εκτάκτως με πρωτοβουλία Προμηθέα, Λαυρίου, Περιστερίου, Κολοσσός και αποφασίστηκε να αδειοδοτηθούν κανονικά οι 8 ομάδες, των οποίων οι φάκελοι είχαν κριθεί πλήρεις από την Επιτροπή Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ, συγκεκριμένα των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Προμηθέα, Περιστερίου, Κολοσσού, Λαυρίου, ΠΑΟΚ και Ιωνικού.

Δηλαδή έγινε διαχωρισμός για τις αποφάσεις της Επιτροπής Αδειοδότησης. Στην εισήγηση της για μη αδειοδότηση Απόλλωνα, ΑΕΚ, Αρη, Λάρισας κρίθηκε ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά της ή τέλος πάντων λόγω του ισχύοντος κανονισμού δεν μπόρεσε να κάνει σωστά τη δουλειά της.

Παράλληλα στο έκτακτο ΔΣ κρίθηκε ότι η Επιτροπή Αδειοδότησης έκανε σωστά τη δουλειά της στην εισήγηση της για αδειοδότηση σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Προμηθέα, Περιστέρι, Κολοσσό, Λαύριο, ΠΑΟΚ και Ιωνικό. Ετσι προχώρησε στην αδειοδότηση τους για να μην υπάρξουν όπως ισχυρίστηκαν μέλη του ΕΣΑΚΕ, έξτρα καθυστερήσεις (*πρόβλημα για τις Ευρωπαϊκές συμμετοχές) στη διαδικασία αφού οι ομάδες που αδειοδοτήθηκαν από τον ΕΣΑΚΕ θα πρέπει ακολούθως να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ΕΕΑ.

Και κάτι ακόμη ο πρόεδρος της ΚΑΕ Απόλλων Κώστας Αποστολόπουλος, όπως μας μετέφερε κλήθηκε χθες για το έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ που επρόκειτο να αρχίσει στις 16.00 στις 15.20! Αναγκάστηκε λοιπόν να αρνηθεί γιατί όπως έλεγε δεν είχε τον χρόνο να ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

Εξάλλου ο νομικός εκπρόσωπος του Απόλλωνα, Γιάννης Κόττας, που παραβρέθηκε στην προχθεσινή γεμάτη ένταση συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, μιλώντας για το κανονισμό αδειοδότησης, σύμφωνα με το οποίο «κόπηκε» ο Απόλλων τόνισε: «Πράγματι στην πράξη διαπιστώθηκαν πολλά κενά. Ενα από τα πιο τρανταχτά. Δεν προβλέπεται στον Κανονισμό Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ αυτό που συνέβη τώρα. Να μην εγκρίνει δηλαδή ο ΕΣΑΚΕ τις εισηγήσεις της Επιτροπής Αδειοδότησης. Επίσης δεν γίνεται, όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκπρόσωποι ΚΑΕ να μετέχουν στην Επιτροπή Αδειοδότησης, γιατί έτσι κατ’ έναν τρόπο οι ελεγχόμενοι γίνονται και ελεγκτές. Ας πούμε για παράδειγμα αν μετείχα εγώ σε αυτή την Επιτροπή ως εκπρόσωπος της ΚΑΕ Απόλλων θα ψήφιζα ποτέ να αποβληθεί από το πρωτάθλημα;».

Σε ερώτηση εάν περίμενε να ψηφίσουν κατά του Απόλλωνα και των ΑΕΚ, Αρη, Λάρισας και υπέρ της εισήγησης της Επιτροπής για μη αδειοδότησής τους ο Προμηθέας και οι Ολυμπιακός, Κολοσσός, Περιστέρι ο Γιάννης Κόττας τόνισε: «Ναι γιατί εκπρόσωποι τους συμμετείχαν στην Επιτροπή Αδειοδότησης. Δεν γινόταν να ψηφίσουν κατά της δικής τους εισήγησης».

Αρκετά site’s με μεγάλη επισκεψιμότητα ειδικά αυτά που υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό με τον δικό τους τρόπο στο ρεπορτάζ έχουν περάσει αυτό το 8-4 της προχθεσινής ψηφοφορίας ως νίκη, εκτός αγωνιστικού χώρου, των «πρασίνων» επί του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε ότι οι «8» ήταν οι Απόλλων, ΑΕΚ, Αρης, Λάρισα και οι ΠΑΟΚ, Λαύριο, Ιωνικός, Παναθηναϊκός και οι «4» οι Ολυμπιακός, Προμηθέας, Κολοσσός, Περιστέρι.