Εργασιακό νομοσχέδιο: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Η ένσταση ωστόσο απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

 

Εργασιακό νομοσχέδιο: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας σε σειρά διατάξεων κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, για το εργασιακό νομοσχέδιο η συζήτηση του οποίου άρχισε στη Βουλή.

Η ένσταση ωστόσο απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Είστε με τους εργατοπατέρες, είμαστε με την κοινωνία» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, στην πρώτη του παρέμβαση επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας, προσθέτοντας ότι με την κίνηση αυτή η αντιπολίτευση καλύπτει τους συνδικαλιστές που βιαιοπραγούν ή προβαίνουν σε σεξουαλική παρενόχληση.

«Αν πηγαίνατε σε τελικό ψεύδους θα τον κερδίζατε τον Τσιτσιπα» είπε ο κ Χατζηδάκης, εκτιμώντας ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει το νομοσχέδιο, γιατί βρίσκεται σε απόγνωση λόγω των στοιχείων των δημοσκοπήσεων.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαΪκό κόμμα που πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, καθώς δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις αλλά και ούτε επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια

Για αυταρχικό, αντεργατικό και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο έκανε λόγο η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τονίζοντας ότι η θεσμοθέτηση της ατομικής σύμβασης προκρίνεται ως εργαλείο επιβολής όρων εργασίας από τον εργοδότη στον εργαζόμενο και αποκλείεται συγχρόνως η συλλογική σύμβαση εργασίας ως παράγοντας διάπλασης των όρων εργασίας. Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να περιορίσει το συνδικαλιστικό κίνημα. «Κατοχυρώνετε τη βαρβαρότητα, οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα δεν έγιναν με λουλούδια αλλά με σκληρούς αγώνες», είπε.

Την απόσυρση όλων των διατάξεων που δεν αφορούν στις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των εργαζομένων, ζήτησε από το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Μουλκιώτης. Το κοινοβουλευτικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθώς στις τριήμερες συνεδριάσεις θα πάρουν το λόγο περισσότεροι από 200 βουλευτές, ενώ την Τετάρτη θα τοποθετηθούν και οι πολικοί αρχηγοί. Ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσει η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα καταψηφίσουν επί της αρχής.

Πηγή: Dnews

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ