Πάτρα: Σήμερα η τελική έγκριση για τις αναπλάσεις πλατειών

Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση οι πλατείες Ελευθερίας και Ωκεανίδων, σε Προσφυγικά και Προάστιο, αντίστοιχα.

Πάτρα

Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που θα επισφραγιστεί σήμερα με απόφαση της οικονομικής επιτροπής η πρόοδος στις γραφειοκρατικές διαδικασίες των αναπλάσεων δύο πλατειών της Πάτρας. Ο λόγος για τις διαμορφώσεις στην πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά και την πλατεία Ωκεανίδων στην περιοχή της Παραλίας Προαστίου.

Τα δύο αυτά έργα βρίσκονται στην λίστα της ημερήσιας διάταξης των ζητημάτων που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Οπως είχε γράψει η «Π» στις 30 Μαρτίου, από τότε έχουν εγκριθεί και οι μελέτες των έργων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος έλαβε έγκριση από το Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση των έργων που θα προχωρήσουν οι διαγωνισμοί τους το επόμενο διάστημα.

Η αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας είναι ένα έργο που δεν είχε προλάβει να ενταχθεί στη γενική ανάπλαση των Προσφυγικών και αναμένεται να συνδυαστεί με το μεγάλο έργο που θα ανανεώσει την παραδοσιακή συνοικία της Πάτρας και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η πλατεία αποτελεί το βασικό χώρο αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής και εξαιτίας της υποβάθμισης που είχε υποστεί η συνοικία τα τελευταία χρόνια έχει αρκετές φθορές στα παγκάκια και γενικότερα στις υποδομές της χρειάζεται μια ανανέωση. Ο προϋπολογισμός του έργου της αναβάθμισης της πλατείας θα φτάσει τα 935.000 ευρώ.
Επιπλέον, σχετικά με την κατασκευή και διαμόρφωση της πλατείας των Ωκεανίδων στην Παραλία Προαστίου, θα δημιουργηθεί μία μικρή τριγωνική πλατεία, κάτι που θα βελτιώσει την αισθητική της περιοχής, αλλά και θα διευκολύνει και τους κατοίκους της που την επιζητούσαν. Για το έργο έχουν προϋπολογιστεί περίπου 530.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο.