Καλάβρυτα: Πρόεδρος χωριού πήγε για το νερό και έφυγε με φωνές από το Δημαρχείο

Φραστική επίθεση από τον δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο καταγγέλλει πως δέχθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Παγκρατίου Ανδρέας Ντατσόπουλος, επειδή ζήτησε να συνεχιστούν έργα ύδρευσης στον οικισμό Σελλά.

Καλάβρυτα: Πρόεδρος χωριού πήγε για το νερό και έφυγε με φωνές από το Δημαρχείο Ο κ. Ντατσόπουλος έστειλε επιστολή στην «Π», περιγράφοντας το περιστατικό

Σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου, αλλά και ενημέρωση των δημοτών των Καλαβρύτων για το θέμα της ύδρευσης προχώρησε ο πρόεδρος της κοινότητας Παγκρατίου Ανδρέας Ντατσόπουλος.

Με επιστολή του προς την εφημερίδα «Πελοπόννησο», ο κ. Ντατσόπουλος εξηγεί πως εδώ και χρόνια στο Παγκράτι και στους γύρω οικισμούς οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ύδρευση με «κακής ποιότητας πόσιμο νερό, το οποίο οφείλεται στο πεπαλαιωμένο δίκτυο και στην κακή κατάσταση της δεξαμενής».

Ο πρόεδρος του Παγκρατίου περιγράφει: «Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, αφού οι συνεχείς διακοπές λόγω βλαβών στο δίκτυο, στερούν το πολύτιμο αυτό αγαθό από τα νοικοκυριά των κατοίκων, όσο των επισκεπτών που κατακλύζουν το χωριό μας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Εχουμε φτάσει στο σημείο να με ρωτούν οι ετεροδημότες αν το σαββατοκύριακο ή τις αργίες που θα επισκεφθούν το χωριό υπάρχει νερό. Εγώ τι να απαντήσω; Πρόκειται για δραματική κατάσταση»!

Πάντως, στα μέσα του καλοκαιριού, ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος έδειξε διάθεση να βοηθήσει με το πρόβλημα ύδρευσης και εντός του Αυγούστου εγκαταστάθηκε εργολάβος για να αποκαταστήσει τις βλάβες του δικτύου στα Παγκραταίικα Καλύβια, με το πρόβλημα να λύνεται στο μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας, εκτός όμως από τον οικισμό Σελλά.

Με επιμονή, ο κ. Ντατσόπουλος επισκέφθηκε τον Θανάση Παπαδόπουλο στο Δημαρχείο για να ζητήσει συνέχιση των εργασιών, ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση και του τελευταίου οικισμού, όμως – πάντα σύμφωνα με όσα καταγγέλλει –  ήρθε αντιμέτωπος με το «άσχημο πρόσωπο του δημάρχου».

«Η αντιμετώπιση που έτυχα από τον κ. Παπαδόπουλο, παρουσία τεσσάρων δημοτικών υπαλλήλων κι ενός άλλου προέδρου Κοινότητας, ήταν αχαρακτήριστη και άκρως προσβλητική» τόνισε ο κ. Ντατσόπουλος, ο οποίος προσέθεσε ότι τέτοιες εκφράσεις υποτιμούν και απαξιώνουν τόσο το θεσμό του δημάρχου, όσο και το θεσμό του προέδρου Τοπικής Κοινότητας.

Ο πρόεδρος του Παγκρατίου, όταν ζήτησε το λόγο που δεν συνεχίζονται τα έργα, πήρε απαντήσεις που δεν περίμενε. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος του είπε: «Μην ακούς τι λέμε, να κοιτάς τι κάνουμε…», «ήρθες εδώ ρε να πουλήσεις μαγκιά;» και «δεν διαθέτω για το Παγκράτι 40 χιλιάρικα και συγκεκριμένα για τον οικισμό Σελλά…», ενώ τον έδιωξε από το Δημαρχείο φωνάζοντας.

Πάντως, ο κ. Ντατσόπουλος επισημαίνει στην επιστολή του πως παρότι σκέφτηκε την παραίτηση, θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου το Παγκράτι να έχει νερό, άσχετα με το αν θα είναι ή όχι πάλι πρόεδρος την επόμενη θητεία.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ