Οχι άλλη κρίση στη διαχείριση των απορριμμάτων

ΛΙΓΟ πριν το «δόξα σοι ο θεός», αρκετές φορές επιστρέψαμε στο «βοήθα Παναγιά» για διάφορες μείζονες υποθέσεις της περιοχής, όπως βέβαια συνέβη με τους σχεδιασμούς για την«οριστική διαχείριση» των απορριμμάτων. Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», προκαλώντας ανησυχίες και κινητικότητα, βαίνει προς νέα αναθεώρηση ο σχεδιασμός που έχει ως επίκεντρο την περιοχή Φλόκα Δυτικής Αχαΐας, για λόγους που θα πληροφορηθούμε επίσημα συντόμως.

ΗΔΗ πάντως, η Δυτική Αχαΐα προειδοποιεί ότι δεν θα δεχθεί τροποποιήσεις με επιβαρυντικό περιεχόμενο. Ο φόβος αφορά το ενδεχόμενο να χρειαστεί η μονάδα Φλόκα να επωμιστεί ανακυκλώσιμα απορρίμματα υψηλού όγκου, κάτι που δύσκολα θα αποτραπεί εάν οι επιδόσεις των πολιτών στην ανακύκλωση παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ σε μια επισήμανση που μας έχει απασχολήσει επανειλημμένα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Δήμος Πατρέων θα πρέπει να προετοιμάσει πολύ καλύτερα τη μετάβαση της τοπικής κοινωνίας στη νέα εποχή της διαχείρισης, με σκοπό τη δραστική μείωση του όγκου των σκουπιδιών που προωθούμε προς επεξεργασία. Παραλλήλως, να κατοχυρωθεί ένα ύστημα υποδοχής του ανακυκλώσιμου φορτίου από αξιόπιστους εταίρους. Ειδάλλως, θα έχει παραβιαστεί η συμφωνία που έχει συναφθεί και η κοινωνία της Δ. Αχαΐας θα αντιδράσει, κάτι που προφανώς προσπαθεί να προλάβει εγκαίρως ο δήμαρχός της.

ΕΙΝΑΙ αναγκαίο να κλειδώσουν οι σωστές αποφάσεις σε ένα πνεύμα κοινωνικής συναίνεσης με εγγυημένη βιωσιμότητα μακράς πνοής. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αναληφθούν ευθύνες έντιμα και καθαρά από όλους.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ξαναχρειαστούμε τη βοήθεια της Παναγίας για άλλη μια φορά, διότι θα είμαστε παραπάνω και από ασυγχώρητοι.