Συνταγή για Ρυζόγαλο: Μεγάλωσε γενιές και γενιές και συνεχίζει…!!!
Είναι κρεμώδες γλύκισμα το οποίο παρασκευάζεται από ρύζι που έχει βράσει σε γάλα, ζάχαρη και κορν φλάουερ. Συνηθίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου με διαφοροποιήσεις στη συνταγή.
Σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία είναι τυπικό Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα. Το ελληνικό ρυζόγαλο περιέχει μπόλικη κανέλα, τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.
Στην Ελλάδα φτιαχνόταν ιδιαίτερα συχνά από οικογένειες που διατηρούσαν πρόβατα, αφού παλαιότερα παρασκευαζόταν με γάλα προβάτου και αλεύρι. Σήμερα το ρυζόγαλο φτιάχνεται με διαφοροποιημένα υλικά, όπως corn flour, γάλα της αγοράς και ρύζι που δεν λασπώνει εύκολα.
Νομίζω είναι το πιο εύκολο και γρήγορο γλύκισμα, με υλικά που πάντα υπάρχουν στην κουζίνα
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
Ρύζι γλασσέ 250 γρ.
40 gr. κορν φλάουερ
5 κουτ. της σούπας ζάχαρη
Κανέλλα σκόνη
Μισό καψούλι βανίλια σκόνη
Παρασκευή:
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε πολύ καλά και βράζετε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει πολύ και ν’απορροφήσει το υγρό.
Σε μια διπλανή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ανακατεμένο γάλα με το κορν φλάουρ και το κατεβάζετε, μόλις πάει να πάρει βράση. Ξαναβάζετε το σκεύος με το γάλα στο μάτι της κουζίνας και σε χαμηλή τώρα φωτιά, ρίχνετε το ρύζι, και ανακατεύετε συνεχώς.
Ρίξετε την βανίλια και τη ζάχαρη, ανακατεύετε και δοκιμάζετε να δείτε εάν θέλετε το ρυζόγαλο περισσότερο γλυκό.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι τελικά να δέσει.
Σερβίρετε σε μικρά μπολάκια και πασπαλίζετε με τη σκόνη κανέλλας.
Όταν κρυώσουν, τα βάζετε στο ψυγείο.
Παράσχος Αξιώτης
Executive Consultant Chef
Τα Μονοπάτια των Γεύσεων
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News