Αιτωλοακαρνανία: Το παρασκήνιο της επίσκεψης Γκάγκα στα νοσοκομεία

Αιτωλοακαρνανία

Αντιδράσεις και στην Αιτωλοακαρνανία για το νέο νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη που κατατέθηκε προς ψήφιση από το υπουργείο Υγείας. Οι νοσοκομειακοί ιατροί της Αιτωλοακαρνανίας εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά το σύντομο πέρασμά της από τα νοσοκομεία του νομού. Την επίσκεψη της κ. Γκάγκα σχολίασε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου σημειώνοντας πως «δεν έφερε καμία θετική δήλωση ή εξαγγελία για την κάλυψη των ελλείψεων. Δυστυχώς την τελευταία διετία έχουν αποχωρίσει 20 γιατροί και προκηρύχθηκαν μόνο 2 θέσεις. Ολα αυτά ενώ τεράστιο παραμένει το πρόβλημα της κλειστής ΜΕΘ, που το άνοιγμα της δεν φαίνεται να έρχεται πριν το νέο έτος.

Παράλληλα, ο Ιατρικός Σύλλογος εξέφρασε και την διαφωνία του για το νομοσχέδιο τονίζοντας πως ο Ιατρικός Κόσμος έπειτα από τρία χρόνια μεγάλης προσπάθειας δέχεται χτυπήματα που υποβαθμίζουν το ιατρικό λειτούργημα. Καμία δέσμευση δεν είδαν και στο Μεσολόγγι για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Προγραμματίστηκε μονάχα εκ νέου επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας από το νέο έτος, σε μία τότε, προγραμματισμένη επίσκεψη με γεμάτη όπως φαίνεται ατζέντα.

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
Να σημειωθεί πως αυτή η επίσκεψη της υπουργού είχε προαναγγελθεί από τον περασμένο Ιούνιο όμως μέχρι τώρα δεν είχαν δει «φως». Στην Πάτρα, στο γεύμα που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με βουλευτές της ΝΔ, ο Μάριος Σαλμάς φέρεται πως ανέφερε ότι αυτή ήταν η ευκαιρία να δει από κοντά η υπουργός τα προβλήματα μιας και περιόδευε στην γειτονική Αχαΐα. Αυτή η επίσκεψη είχε αναβληθεί πολλές φορές και με αυτή την αφορμή τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή για το ολιγόωρο πέρασμα της κ. Γκάγκα.