Τραγωδία, σάλος και μετά τίποτα

ΦΤΑΣΑΜΕ στο τετράμηνο από τον θάνατο ενός πολίτη που φέρεται ότι θα μπορούσε να είχε αποτραπεί εάν είχαν γίνει οι δέοντες χειρισμοί από το προσωπικό υποδοχής στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Εάν το προσωπικό ήταν πιο υποψιασμένο -και εφόσον οι συνθήκες τού επέτρεπαν να είναι- θα είχε πιθανόν δοθεί έγκαιρη και σωτήρια ιατρική βοήθεια, αλλά αυτό δεν έγινε.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο με τη δημοσιογραφική της ανάδειξη, στην οποία η εφημερίδα «Πελοποννησος» είχε, ως όφειλε, πρωταγωνιστήσει. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε αντιδράσει ταχέως, και μάλλον νευρικά, με καρατομήσεις υψηλής και χαμηλής βαθμίδας, και παράλληλα υποσχόταν άμεση διαλεύκανση.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ για πολλοστή φορά: Διαλεύκανση δεν υπήρξε, σε επίπεδο διοικητικό, πέραν της χρέωσης του φορτίου της ευθύνης σε ένα πρόσωπο, που προσέφυγε δικαστικά και αποκαταστάθηκε. Και η ζωή συνεχίζεται χωρίς απαντήσεις.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ εν μέρει αφορά την απόδοση των ευθυνών όπου χρειάζεται, εν μέρει όμως αφορά την εκμηδένιση των πιθανοτήτων να έχουμε επανάληψη κρούσματος, κάτι που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εάν δεν έχουν θεραπευθεί οι συνθήκες που οδήγησαν στην επίμαχη βαριά και μοιραία παρεξήγηση. Και τούτο γιατί στην κακή εκτίμηση ενός περιστατικού μπορούν να παίξουν ρόλο εσωτερικοί λειτουργικοί παράγοντες, ελλείψεις, πίεση, φόρτος.

ΚΑΙ δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτά εξαλείφθηκαν.

Ημερα Και Ωρα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ άνοιξε παράθυρο στη σχετικά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, καθώς επίσημα μιλά για ενδεχόμενο να περατώσει «σχεδόν» τη θητεία της.

ΠΛΕΟΝ η κοινωνία και η αγορά, όπως βέβαια και ο πολιτικός κόσμος και η διοίκηση, έχουν ανοίξει τα ημερολόγια του 2023 και εξετάζουν διαθέσιμες Κυριακές.

ΕΠΕΙΔΗ είναι ορατό το ενδεχόμενο να παγώσουν τα πάντα στη χώρα βγαίνοντας το απερχόμενο έτος, μονόδρομος είναι να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία άμεσα, ώστε τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους και να ξέρουμε τι μας γίνεται, ρυθμίζοντας καθένας την πορεία του.