Συζητήθηκε η υπόθεση με τους έξι πατρινούς αθλητές πόλο που ζητούν την «ελευθερία» τους

πόλο

Υπομονή μέχρι τον Ιανουάριο, θα πρέπει να κάνουν οι έξι πατρινοί αθλητές πόλο οι οποίοι διεκδικούν την ελευθερία τους από την ΚΟΕ με την υπόθεση να συζητείται χθες το μεσημέρι στις δικαστικές αίθουσες του ΑΣΕΑΔ.

 

Στην υπόθεση, εκπροσωπήθηκε η πλευρά των γονέων και της ΝΕΠ, με δικηγόρο ο οποίος κατέθεσε υπόμνημα με όλα τα στοιχεία με τα οποία ζητά να γίνει δεκτή η προσφυγή εναντίον της Ομοσπονδίας η οποία έχει απορρίψει το αίτημα μετακίνησης τους. Ο ΝΟΠ, είναι  το σωματείο  που έχει έμμεσο συμφέρον, καθώς οι έξι αθλητές του ανήκουν, χθες δεν προχώρησε σε κάποια παρέμβαση μέσω δικηγόρου για την υπόθεση.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 

Ο δικαστής έδωσε διορία μέχρι και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ώστε η κάθε πλευρά να καταθέσει υπομνήματα με όλα τα στοιχεία και έτσι εκεί θα δούμε αν η πλευρά του ΝΟΠ, αλλά και η πλευρά των γονέων των έξι παικτών, θα καταθέσουν έξτρα στοιχεία.

Με δεδομένο λοιπόν ότι έχει δοθεί διορία μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και με βάση την εμπειρία από ανάλογες υποθέσεις, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στον Ιανουάριο. Πάντως οι εκτιμήσεις αλλά και όσα αναφέρει η πλευρά των γονέων, το πιθανότερο σενάριο είναι το ΑΣΕΑΔ να δικαιώσει την προσφυγή των αθλητών και να μείνουν ελεύθεροι ώστε να συνεχίσουν την καριέρα τους στη ΝΕΠ, χωρίς όμως τίποτα να είναι σίγουρο.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι αθλητές που ζητούν την ελευθερία τους οι 16χρονοι διεθνείς, Χρήστος Μαυριόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Χριστόφορος Τρασάι αλλά και ο Αγγελος Καραΐσκος. Επίσης η προσφυγή αφορά και τους νεαρούς Γιάννη Τζαβάρα και Δημήτρη Βαλουξή που ανήκουν στον ΝΟΠ ενώ έχει παραχωρηθεί στη ΝΕΠ o Αλέξανδρος Καλαμάς.