Τουρκία: Δημοσκόπηση κόλαφος για Ερντογάν – Χάνει με διαφορά τις επικείμενες εκλογές

Στην δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία, ο κόσμος κλήθηκε να επιλέξει ποιον θα ψήφιζε ανάμεσα στον Ερντογάν και τέσσερις πολιτικούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κοινό υποψήφιο της αντιπολίτευσης.

Τουρκία

Κόλαφος αποτελούν για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έγινε πρόσφατα στη χώρα. Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να χάνει και μάλιστα με διαφορά από κάθε κοινό υποψήφιο της αντιπολίτευσης στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης που παρουσίασε στο OPEN η Μαρία Ζαχαράκη, ανταποκρίτρια του καναλιού στην Κωνσταντινούπολη, δείχνουν ότι οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται πίσω στα νούμερα από τους περισσότερους υποψήφιους της αντιπολίτευσης.

Στην δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία, ο κόσμος κλήθηκε να επιλέξει ποιον θα ψήφιζε ανάμεσα στον Ερντογάν και τέσσερις πολιτικούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κοινό υποψήφιο της αντιπολίτευσης. Ο Ερντογάν χάνει από όλους με τη διαφορά να κυμαίνεται από 1% έως και 19%.

Η μεγαλύτερη διαφορά στην κόντρα με τον Μανσούρ Γιαβάς

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι εκείνη στην οποία στον κόσμος ζητήθηκε να ψηφίσει ανάμεσα στον
Ερντογάν τίθεται και τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς. Ο Γιαβάς συγκέντρωσε το 51,4% των προτιμήσεων έναντι 33,1% του Τούρκου προέδρου.

Ο Ερντογάν χάνει και από τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος συγκέντρωσε το 43,2% των προτιμήσεων, έναντι του 36,9% που πήρε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν χάνει και από την επικεφαλής του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, η οποία συγκεντρώνει το 42,4% έναντι 36,3% του προέδρου της Τουρκίας.

Με τον μόνο πιθανό υποψήφιο της αντιπολίτευσης, με τον οποίο ο Ερντογάν χάνει μεν, αλλά είναι κοντά δε, είναι με τον πρόεδρο του κόμματος των Κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ο οποίος συγκεντρώνει 38,6% των προτιμήσεων έναντι 37,6% του Τούρκου πρόεδρου.