Λαχανικά με Ριγκατόνι από τον Αξιώτη Παράσχο
Μετά το φαγοπότι………………..
Αναπόφευκτα αφεθήκαμε και απολαύσαμε γλυκά και κάθε λογής εδέσματα, προσπερνώντας τις απαγορεύσεις και τα «μη», απενοχοποιώντας κατά κάποιον τρόπο τροφές που, υπό άλλες συνθήκες, θα ισοδυναμούσαν με υπερβολή ή ακρότητα.
Μήπως όμως το φαγοπότι αυτών των Χριστουγέννων ΄΄μην ξεχνάμε ότι έρχεται και η παραμονή Πρωτοχρονιάς΄΄ άφησε και πάλι στο πέρασμά του κάποια περιττά κιλά; Πρέπει αυτό να μας κάνει να νιώθουμε τύψεις και ενοχές; Η ζυγαριά αμέσως μετά τις γιορτές έρχεται να… ρουφιανέψει τις υπερβολές που κάναμε και να μας υπενθυμίσει τις ανάγκες του σώματος να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα.
Σήμερα μετά από την χτεσινή πίτα θα φάμε λίγο πιο ελαφριά θα φτιάξουμε λαχανικά με πάστα. Και αύριο έχει ο θεός.
Υλικά
500 gr. Ριγκατόνι ή Πέννες
1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο καρότο χοντροκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 μελιτζάνα σε κύβους
2 μεγάλα μανιτάρια φρέσκα
1 πράσο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 ντομάτα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
χυμό από 3 ντομάτες
ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι στην γεύση
Προετοιμασία:
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες, το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για μία ώρα σε σουρωτήρι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί.
Προσθέτουμε τα Ριγκατόνια και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, νερό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το φαγητό σε πυρέξ η άλλο ταψί και ψήνουμε στους 200° μέχρι να πάρει το φαγητό μας χρώμα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί.
Παράσχος Αξιώτης
Executive Consultant Chef
Τα Μονοπάτια των Γεύσεων
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News