ΕΦΚΑ Πάτρας: Μάνατζερ… από «χρυσάφι» φέρνει το Υπουργείο – Οι αντιδράσεις

«Τρέχει» διαγωνισμός για 12 γενικούς διευθυντές στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, με μισθό 8.000 ευρώ τον μήνα.

ΕΦΚΑ

Μισθούς 8.000 ευρώ τον μήνα δίνει ο ΕΦΚΑ για να προσλάβει μάνατζερ για τις 12 περιφερειακές διευθύνσεις του οργανισμού σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι, τουλάχιστον 200, μίνι μάνατζερ θα αναζητηθούν τόσο από τον ευρύτερο δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, εντός των πρώτων μηνών του 2023.

Την περασμένη Τετάρτη δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού, για την κάλυψη των 12 θέσεων γενικών διευθυντών για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) του e-ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ΠΥΣΥ Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα.

Οι νέοι προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων θα έχουν τριετή θητεία, με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ. Θα επιλεγούν ικανά στελέχη αυξημένων προσόντων τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και από τον e-ΕΦΚΑ. Στελέχη φιλόδοξα που είναι διατεθειμένα να συμβάλλουν στην αλλαγή σελίδας του Οργανισμού επενδύοντας παράλληλα και στην δική τους σταδιοδρομία, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Οι νέοι γενικοί διευθυντές και διευθυντές που θα επιλεγούν από τον ιδιωτικό αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα λαμβάνουν μισθό αλλά και συμπληρωματικές αμοιβές απόδοσης που στο σύνολό τους θα μπορούν να προσεγγίζουν και τις 7.000 με 8.000 ευρώ.

Τα προσόντα που απαιτούνται είναι πτυχίο ΑΕΙ ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής σε συναφές αντικείμενο με τις απαιτήσεις της θέσης, καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 10 ετών σε θέσεις ευθύνης, σε υπηρεσίες ή οργανισμούς ή επιχειρήσεις του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Οι 12 Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης αποτελούν το εγγύτερο σημείο επαφής και το πλέον νευραλγικό σημείο εξυπηρέτησης του πολίτη από τον e-ΕΦΚΑ. Ως εκ τούτου, η στελέχωση τους με ικανούς γενικούς διευθυντές αυξημένων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων κρίνεται ως καίριας σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Φορέα αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας των ασφαλισμένων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας είναι μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

«ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ» ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Στους κόλπους του ΕΦΚΑ έχουν ήδη εκδηλωθεί αντιδράσεις, με τα στελέχη του οργανισμού να είναι «έξω φρενών» και τους εκπροσώπους των εργαζομένων να κάνουν λόγο για… «ιδιωτικοποίηση»! Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα, οι γενικοί διευθυντές μόλις που φτάνουν σε αποδοχές το ποσό των 3.000 ευρώ και πλέον, βλέπουν ότι οι νέοι μάνατζερ θα παίρνουν τα υπερδιπλάσια για την ίδια δουλειά.

ΕΦΚΑ

Γιώργος Κυριακόπουλος

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος, δήλωσε στην «Π» ότι ο κ. Χατζιδάκης και η κυβέρνηση πανηγυρίζουν για τον μηδενισμό των εκκρεμών συντάξεων, αλλά, αυτή η επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τα ήδη υπηρετούντα στελέχη και τους υπαλλήλους το ΕΦΚΑ, οι οποίοι δεν στερούνται προσόντων. Αντίθετα, έχουν πολλά περισσότερα από αυτούς που θέλει να διορίσει η κυβέρνηση με παχυλούς μισθούς. Ο κ. Κυριακόπουλος πρόσθεσε ότι, με την επιλογή αυτή, η κυβέρνηση ουσιαστικά παρεμβαίνει με ιδιωτικούς όρους στη λειτουργία του ΕΦΚΑ, απαξιώνοντας στελέχη με τεράστια εμπειρία, γνώσεις και προσόντα και διδακτορικά και προσλαμβάνει άτομα με lower και πανεπιστημιακό πτυχίο, κόβοντας τον δρόμο της εξέλιξης σε όλα αυτά τα στελέχη του οργανισμού.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν παραβλέπονται τα βήματα βελτίωσης που έχουν γίνει, όμως, το πρόβλημα στον ΕΦΚΑ αυτή στιγμή, είναι η έλλειψη προσωπικού, μετά τις 1.500 αποχωρήσεις υπαλλήλων, και οι υποβαθμισμένες ψηφιακές υποδομές.