Κηδεία Κωνσταντίνου: Οι τελευταίες προετοιμασίες με επίβλεψη Μενδώνη – «Φρούριο» το ξενοδοχείο της οικογένειας
Όπως ανέφερε η ΕΡΤ αναμένονται συνολικά 14 ιδιωτικές πτήσεις σήμερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με βασιλικά μέλη από πολλές χώρες της Ευρώπης.
Dεκάδες «γαλαζοαίματοι» φτάνουν στην Ελλάδα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ οι τελευταίες προετοιμασίες έγιναν υπό την επίβλεψη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.
Ώρες μένουν πια, για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τη Δευτέρα και αυτή τη στιγμή επικρατεί ένας «πυρετός» προετοιμασιών στο Τατόι, για να είναι όλα όπως πρέπει.
Και σήμερα, όπως και χθες, τις εργασίες επιτηρεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενώ έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας.
Γύρω από το σημείο που θα γίνει η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έχουν μπει φυτά αλλά και θάμνοι ενώ συνεργεία έχουν ανοίξει μονοπάτια τα οποία έχουν στρωθεί με χαλίκι.
Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί εθελοντές, όπως μία κτηνοτρόφος που μίλησε στο newsit.gr: «Ήρθαμε εθελοντικά να καθαρίσουμε και να δενδροφυτεύσουμε. Θα καθαρίσω τα μνήματα, θα κάνω ό,τι χρειαστεί. Θα φυτευτούν και κάποια λουλούδια. Έχουν φέρει βασιλικούς και άλλα φυτά. Κρατάω φτυάρι και τσάπα, ήρθα να βοηθήσω εθελοντικά».
Ακούστε τι λέει ο υπάλληλος της εταιρείας που έχει αναλάβει τα φυτά που μπαίνουν στο χώρο:
Την ίδια ώρα, μεγαλώνει η λίστα με τους ανθρώπους που θα πάνε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με τις τελευταίες ώρες να είναι έντονη η φημολογία ότι ανάμεσά τους θα είναι το ζεύγος Ουίλιαμ και Κέιτ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται επισήμως.
«Φρούριο» το ξενοδοχείο της οικογένειας
Λίγες ώρες πριν πουν το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, οι δικοί του άνθρωποι κανονίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, από το κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα. Το ξενοδοχείο, που εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενούσε και τον ίδιο τον τέως βασιλιά, κάθε φορά που βρισκόταν στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του.
Νωρίτερα, τα τηλεοπτικά συνεργεία που είναι εκεί -ανάμεσά τους και ξένα δίκτυα- κατέγραψαν τις συζύγους του Παύλου και του Νικόλαου (Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ) να βγαίνουν από το ξενοδοχείο και να επιστρέφουν λίγο αργότερα.
Πριν από λίγο, βγήκαν και οι δύο γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος και Φίλιππος.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Τίτλοι τέλους για τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Πατρέων ΦΩΤΟ
Το αθώο σφάλμα των οδηγών που διαλύει την αντλία καυσίμου και κοστίζει ακριβά
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στο «Πολύεδρο»
«Τηγανητά» αυγά χωρίς σταγόνα λάδι: Το μυστικό που απογειώνει τη γεύση και σώζει θερμίδες
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Αιγιάλειας δίνουν ζωή στον Αύγουστο
