Σεισμός Τουρκία: Ολονύχτια μάχη των διασωστών – Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών, ξεπέρασαν τους 3.000 – Εικόνα από τις έρευνες

Χιλιάδες οι νεκροί, με τον απολογισμό να αλλάζει συνεχώς μετά τους φονικούς σεισμούς, 7,8 και 7,5 Ρίχτερ . Δεκάδες χιλιάδες οι τραυματίες, εκατομμύρια οι άστεγοι. Σε ερείπια πάρα πολλά κτίρια στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σεισμός Τουρκία: Ολονύχτια μάχη των διασωστών - Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών, ξεπέρασαν τους 3.000 - Εικόνα από τις έρευνες

Νεότερη ενημέρωση: Την ώρα που συνεχίζονται οι δραματικές προσπάθειες διάσωσης σε Τουρκία και Συρία, αυξάνεται η ανησυχία για την μετασεισμική ακολουθία (ότι θα είναι για καιρό έντονη) ενώ υπάρχουν φόβοι για ακόμα περισσότερη άνοδο του αριθμού των θυμάτων λόγω του σεισμού των 7,8 και των 7,7 Ρίχτερ.

Σεισμός στην Τουρκία: «Από θαύμα ζω…» λέει Έλληνας που ζει σε πόλη κοντά στο επίκεντρο

Ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ (και λίγο αργότερα τον μετασεισμό των 7,7 Ρίχτερ) στα νοτιανατολικά της Τουρκίας, έχει ξεπεράσει τους 3.000, ενώ υπάρχει φόβος ότι θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD) ο απολογισμός των θυμάτων στην χώρα ανέρχεται πλέον σε 1.762, ενώ πάνω από 1300 είναι οι νεκροί στη Συρία.

Σεισμός Τουρκία – Συρία: Κοριτσάκι 18 μηνών ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια – Νεκρή η έγκυος μητέρα του και τα αδέρφια του

Οι επαρχίες Γκαζιαντέπ και Καχραμάνμαρας έχουν υποστεί το σφοδρότερο πλήγμα, ενώ μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο Ντιγιάρμπακιρ, τη Μαλάτια, το Ελαζίγκ, την Οσμπανίγιε, το Κιλίς, το Αντιγιαμάν, τη Σανλιούρφα και τα Άδανα.

Τουλάχιστον 2.834 κτίρια κατέρρευσαν, σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 11.000.

Σεισμός Τουρκία: Επταήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρόεδρος Ερντογάν

https://youtu.be/9raAHlJsgSY

Νεότερη ενημέρωση: Ξεπέρασαν τις 2.500 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες. Οι τραγικές εικόνες με τα χαλάσματα από κτίρια που κατέρρευσαν και ανθρώπους που φωνάζουν ονόματα πάνω από τα ερείπια ψάχνοντας του δικούς τους, προκάλεσαν -ευτυχώς- διεθνή κινητοποίηση με πολλές χώρες να στέλνουν ομάδες διάσωσης.

Σεισμός Τουρκία: Διεθνής αλληλεγγύη για τον φονικό σεισμό – Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων

Στην Τουρκία ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 1.651 και οι τραυματίες ανέρχονται σε 11.119 σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Στη Συρία, στις ζώνες που ελέγχονται από τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 390. Στις επαρχίες που ελέγχονται από το καθεστώς του Δαμασκού, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 538 θύματα.

Δεκάδες χώρες αλλά και οργανισμοί ακόμα και κρατών που δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις ετοιμάζονται μπροστά στον ανθρώπινο πόνο να παράσχουν βοήθεια στις δύο χώρες που μαστίζονται από την τεράστια καταστροφή.

Νεότερη ενημέρωση: Τους 2.300 έφτασαν, πλέον, οι νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία, από τον σεισμό-«τέρας» των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα και έγινε αισθητός ως την Αίγυπτο και το Ιράκ. Συμφωνα με τα ενημερωμένα στοιχεία, 1.498 είναι οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία και 802 στη Συρία.

Σεισμός Τουρκία: Τα θλιβερά ρεκόρ των φονικών ρίχτερ

Σύμφωνα με την επίσημη υπηρεσία υπηρεσιών διάσωσης της Τουρκίας, μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν τουλάχιστον 7.634 τραυματίες και 2.834 κτίρια έχουν καταστραφεί. Ο οργανισμός ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί 120 μετασεισμοί.

Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της τουρκικής πρεσβείας για την ελληνική αλληλεγγύη

Νεότερη ενημέρωση: Δραματικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από τις δυο χώρες. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383. Εκτιμήσεις, ωστόσο, λένε ότι οι νεκροί ενδέχεται να ανέλθουν ακόμη και στους 10.000.

Σεισμός Τουρκία: Φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις 10.000

Νεότερη ενημέρωση: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 7,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, μετά τον Εγκέλαδο των 7,8 Ρίχτερ που έχει σκοτώσει περισσότερους από 900 ανθρώπους και έχει αφήσει 5.000 και επιπλέον τραυματίες.

Τουρκία: Νέος δυνατός σεισμός 7,5 Ρίχτερ

Νεότερη πληροφόρηση: Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 2.800 κτίρια έχουν καταρρεύσει.

Σεισμός στην Τουρκία – Ερντογάν: Πάνω από 900 οι νεκροί στην χώρα – Πάνω από 300 στην Συρία

Νεότερη ενημέρωση: Κάθε ώρα ο απολογισμός αυξάνεται και όλοι πιστεύουν πως οι νεκροί δεν θα μείνουν στους 670 (και στις δυο χώρες σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό) αλλά θα αυξηθούν δραματικά τις επόμενες ώρες, αφού στα ερείπια των κτιρίων σε Τουρκία και Συρία που κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι έχουν εγκλωβισμοί εκατοντάδες άνθρωποι!

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία: Πλησιάζουν τους 700 οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες

Ο ακόμη προσωρινός απολογισμός των θυμάτων στην Τουρκία κάνει λόγο για τουλάχιστον 284 νεκρούς και 2.323 τραυματίες σε επτά επαρχίες, σύμφωνα με δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της χώρας Φουάτ Οκτάι. Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας (AFAD) έκανε λόγο για περίπου 1.800 κτίρια που έχουν καταρρεύσει, εγείροντας φόβους πως ο απολογισμός θα γίνει ακόμα πιο βαρύς.

Νεότερη ενημέρωση: Οι νεκροί και στις δυο χώρες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους 500 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αφού μόνο στη Συρία σκοτώθηκαν 237 άνθρωποι και στην Τουρκία ο προσωρινός απολογισμός είναι 284 νεκροί!

Τουρκία – Σεισμός : Συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ με πολυκατοικίες που γκρεμίζονται σαν χάρτινοι πύργοι
Νεότερη ενημέρωση: Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ -που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους.

Μητσοτάκης για το σεισμό στην Τουρκία: «Η Ελλάδα κινητοποιεί τους πόρους της και θα βοηθήσει άμεσα»

Υπουργείο Εξωτερικών: «Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε βοήθεια στην Τουρκία»

Ειδικότερα, σύμφωνα το OPEN, έχει ετοιμαστεί ομάδα ΕΜΑΚ, αποτελούμενη από 25 άτομα.

Από τον Αραξο το C-130 που θα μεταφέρει δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία

Νεότερη ενημέρωση: Πάνω από 300 οι νεκροί στη γειτονική χώρα και στη Συρία από το φονικό σεισμό

Τουλάχιστον 230 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία και άλλοι περίπου 76 στην Τουρκία μετά τα 7,8 Ρίχτερ που είχαν επίκεντρο τη νότια πλευρά της γειτονικής χώρας. Πάνω από 600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και στις δύο χώρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 50 μετασεισμοί.

Τουρκία: «Δεν είναι το ρήγμα της Ανατολίας» -Τι λέει ο Λέκκας για το φονικό σεισμό
Πρώτη ενημέρωση: Τραγωδία στην Τουρκία από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Γκαζιάντεπ τα ξημερώματα της Δευτέρας (06.02.2023). Δεκάδες νεκροί – αριθμός αυξάνει.
Ο σεισμός στην κεντρική Τουρκία σημειώθηκε στις 04:17 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 03:17 Ελλάδας) λίγα χιλιόμετρα από το Γκαζιάντεπ. Ήταν μεγέθους 7,8 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS). Είχε εστιακό βάθος 17,9 χιλιόμετρα. Είχε και μεγάλη διάρκεια και το επίκεντρό του βρισκόταν κοντά στην πόλη Καχρανμαρμαράς.

Τουρκία: Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τα 7,8 ρίχτερ – ΒΙΝΤΕΟ

Κατά την εκτίμηση της AFAD, της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ο σεισμός είχε μέγεθος 7,4 βαθμών. Το γερμανικό κέντρο γεωλογικής έρευνας (GFZ) υπολόγισε από τη δική του πλευρά πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ως τον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters.

Από τον ισχυρότατο σεισμό κατέρρευσαν πολυκατοικίες και υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των τουρκικών αρχών έχουν καταγραφεί 76 νεκροί και 440 τραυματίες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς. Επιπλέον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες συριακές πόλεις, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ