Ο ρόλος της Περιφέρειας στη ζωή μας

Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ για την πλειοψηφία και τις έδρες του περιφερειακού συμβουλίου λιγότερο κρίνεται με γνώμονα το έργο και την επίδοση της περιφερειακής αρχής και των προσώπων που μετέχουν στη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, και περισσότερο με βάση το εκτόπισμα των υποψηφίων και τις εντυπώσεις που προκαλούν όπως και με κριτήριο την κομματική ταύτιση, ιδίως σε περίοδο σκληρής πόλωσης στην κεντρική πολιτική σκηνή.

ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι την κομματικοποίηση στην αυτοδιοίκηση την αφορίζουμε όλοι, συνήθως τα ίδια τα κόμματα όπως και οι ίδιοι οι υποψήφιοι, εκτός εάν έχουμε να βγάλουμε πολιτικό ή άλλο κέρδος από αυτήν.

ΑΛΛΑ είναι γεγονός ότι η ιδεολογική, κομματική, πολιτική διαπάλη της κεντρικής σκηνής εύλογα επηρεάζει τις εκφάνσεις του δημοσίου βίου μέχρι το κύτταρο της χαμηλότερης βαθμίδας. Η πολιτική δεν είναι μια θεωρητική υπόθεση. Τη χρειαζόμαστε, και ας τη λοιδορούμε, γιατί είναι ο άξονας προώθησης της δημοκρατίας και των αλλαγών που απαιτούν οι εποχές και το γύρισμά τους.

Η ΑΙΡΕΤΗ Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει μπει στη ζωή μας εδώ και πολλές εκλογικές περιόδους. Η τεχνοκρατική αντίληψη στη συγκρότησή της και η τεχνικο-οικονομική φόρμα στις ιεραρχήσεις της, στις στοχεύσεις και τις διαδικασίες της, δεν έχουν επιτρέψει στον πολίτη να μυηθεί πάνω στον ρόλο που ασκεί ως όργανο σχεδιασμού της κατανομής των πόρων, με όρους βιωσιμότητας και εκσυγχρονισμού των υποδομών μας και της παραγωγικής μας δομής.

KAI OMΩΣ, όπως φάνηκε κατά τον απολογισμό της περιφερειακής αρχής Φαρμάκη, η Περιφέρεια είναι ένας πολύτιμος, γόνιμος, υγιής και αειφόρος πυλώνας για την περιφερειακή οικονομία και την τοπική κοινωνία.

ΕΙΝΑΙ ο φορέας που μας πάει μπροστά. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να βρίσκεται σε καλά χέρια και να εργάζεται καθοδηγημένος από τα κατάλληλα στελέχη και τους ανάλογους εσωτερικούς αποδοτικούς μηχανισμούς που αποτελούν τους αρμούς του. Οπως συμβαίνει σήμερα.