Πρωτοβουλία από όλους χωρίς στάμπα και εύνοιες

ΟΡΘΑ εξανέστη η δημοτική αρχή της Πάτρας. Η απόφαση του κεντρικού φορέα των δήμων της χώρας να συνδέσει την ανθρωπιστική βοήθεια,στην οποία μετέχουν οι δημότες των επί μέρους δήμων, με συγκεκριμένο πανελλήνιο μέσο ενημέρωσης ήταν αψυχολόγητη, προβληματική και επικίνδυνη.

ΕΙΝΑΙ συνηθισμένο- και θεμιτό- τα μέσα ενημέρωσης να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες με κοινωφελή, οικολογικό, ανθρωπιστικό, πολιτιστικό χαρακτήρα που κατά κανόνα λειτουργεί επιδραστικά και πολλαπλασιαστικά, καλλιεργώντας θετικά πρότυπα και αξίες, και που ορισμένες φορές εξελίσσονται σε ευεργετικούς θεσμούς.

ΣΤΗΝ προκείμενη περίπτωση, η πρωτοβουλία για ανθρωπιστική βοήθεια ήταν μια αυθόρμητη, αυτονόητη, ομόθυμη αντίδραση η οποία στηρίζεται από το σύνολο των ενημερωτικών φορέων της χώρας στο πλαίσιο του ηθικού και επαγγελματικού τους καθήκοντος και δεν χρειάζεται ούτε αιτιολογείται κάποια προνομιακή, διαφημιστική στην ουσία, ονομαστική μνεία.

ΜΗΝ ξεχνάμε ότι οι ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να προστατεύονται ως προς την έξωθεν καλή μαρτυρία τους, ιδιαίτερα στην εποχή μας, έπειτα από ατυχείς εξελίξεις που έδρασαν υπονομευτικά απέναντι στην ιδέα της αλληλεγγύης.

ΔΕΝ είναι όλες οι περιστάσεις κατάλληλες για προσωπικές, πολιτικές και εταιρικές επικοινωνιακές χρήσεις.

ΟΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΕΛΓΕΙΑ

ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ οι αναπλάσεις, αν και καθυστερούν και σέρνονται κατά κανόνα, προκαλώντας σοβαρά και παρατεταμένα λειτουργικά προβλήματα.

Ο ΔΗΜΟΣ μπαίνει στην Κάτω πόλη με μια σειρά από προγραμματισμένες παρεμβάσεις που θα αναμορφώσουν την εικόνα του ιστορικού κέντρου και θα το καταστήσουν πιο επισκέψιμο και ανθρώπινο.

ΕΚΚΡΕΜΕΙ το διαρκές ερώτημα της περιφρούρησης του δημόσιου χώρου, μετά την εξοργιστική υπόμνηση που μας ήρθε με τη νέα ασέλγεια στο διατηρητέο και αγαπημένο παλαιών και νέων Πατρινών σιντριβάνι της πλατείας Ολγας.

ΕΙΝΑΙ μια πληγή πάνω από την οποία δεν μπορούμε άλλο να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.