Πάτρα: Στα «μαχαίρια» για τις υπαίθριες ψησταριές – Βολές κατά ΣΚΕΑΝΑ

Ιδιοκτήτες ψητοπολείων αποκαλύπτουν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», πως θα παραβιάσουν το Καρναβαλικό «υπαίθριο ψήσιμο».

ψησταριές

Στα «δύο» έχουν χωριστεί οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της Πάτρας, με αφορμή την απόφαση του Συλλόγου τους αλλά και της Περιφέρειας να γίνονται έλεγχοι και να μην επιτραπεί η υπαίθρια εστίαση το τριήμερο του Καρναβαλιού, παρά μόνο την Τσικνοπέμπτη, όπως το έθιμο ορίζει!

Ο ΣΚΕΑΝΑ επικαλείται απόφαση απαγόρευσης για ψήσιμο εκτός καταστημάτων και προτάσσει την εικόνα της πόλης στην καρναβαλική περίοδο, έχοντας ανακοινώσει πως αυτή αφορά όλους, ψητοπωλεία, εστιατόρια, μαγειρεία, fast food, καφετέριες, bar, restaurant – bar, bistro, αλλά αυτονόητα και μίνι μάρκετ, εμπορικά κ.ά. που γίνονται «ψητοπωλεία ημέρας»! Φαίνεται όμως ότι με τα παραπάνω δεν συμφωνούν όλοι!

Δύο ιδιοκτήτες αλυσίδων ψητοπωλείων προσανατολίζονται στο να «ανεβάσουν» τους τόνους, διαφωνώντας κάθετα και «δείχνουν» συνάδελφό τους «πίσω» από την απόφαση, καθώς στο σημείο που βρίσκεται το κατάστημά του δεν έχει χώρο να τοποθετήσει υπαίθρια ψησταριά! Θεωρούν «απαράδεκτη» την απόφαση του ΣΚΕΑΝΑ και μαζί με κάποια καταστήματα στο Κέντρο, στα Ψηλαλώνια και την Πλατεία Ομονοίας, ζητούν… υπαίθριες ψησταριές.

ψησταριές

Μιλώντας στην «Πελοπόννησο», ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς δηλώνει ότι με αυτό τον τρόπο θα εκμηδενιστεί η παρουσία πλανόδιων με ψησταριές ακόμη και στη μέση της πλατείας Γεωργίου, όπου πωλούν αμφιβόλου ποιότητας κρέας, ενώ πωλούν σάντουιτς με τηγανισμένες πατάτες, που έχουν μεταφέρει από την Αθήνα.

 

Η «Π» μίλησε με ιδιοκτήτη που διαφωνεί με τον ΣΚΕΑΝΑ και δήλωσε πως ό,τι και να αποφασίσουν τελικά, είναι αποφασισμένος να ψήσει κι ας τον καταγγείλουν! «Είναι ζήτημα ότι εκείνες τις ημέρες δεν χωρά ο κόσμος στα μαγαζιά μας. Οπότε η υπαίθρια εστίαση είναι η καλύτερη λύση» δηλώνει.

Ο κ. Γιατράς από την πλευρά του είναι αποφασισμένος. «Ο νόμος θα εφαρμοσθεί και δεν θα πρέπει να έρθουν οι Αρχές στη δυσάρεστη θέση να κατάσχουν προϊόντα» επιμένει, προσθέτοντας ότι «το μπάχαλο των προηγούμενων ετών, με καφετέριες, ψιλικατίζιδικα ακόμη και περίπτερα να ψήνουν σουβλάκια, πρέπει να σταματήσει»!