«Μαχητής ο Ιντάλγκο, κοιμήθηκα σαν πουλάκι»

Ο Δημοσθένης Λινάρδος για την επική πρόκριση του Ολυμπιακού σε βάρος του Παναθηναϊκού, τον Κουβανό σούπερ σταρ, τα μηνύματα που πήρε

Μαχητής

«Στο πρώτο παιχνίδι παρουσιαστήκαμε ανέτοιμοι πνευματικά με συνέπεια να χάσουμε τη συγκέντρωση μας στο πλέον ακατάλληλο, για εμάς, χρονικό σημείο του αγώνα. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έπαιξε με σχήμα ανάγκης και αυτό τους απελευθέρωσε. Όμως αντιδράσαμε υποδειγματικά σαν ομάδα. Παίκτες, προπονητής, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση. Είπαμε ότι θα προχωρήσουμε μπροστά με αυτοπεποίθηση μαθαίνοντας από τα λάθη μας του πρώτου παιχνιδιού με στόχο τη μεγάλη ανατροπή. Το πιστέψαμε, πίστεψε ο ένας στον άλλο. Αυτό μας ένωσε και ήταν η κινητήριος δύναμη για να πετύχουμε. Είναι τεράστιο το μέγεθος της επιτυχίας μας κυρίως με τον τρόπο που ήρθε». Αυτά τόνισε ο διεθνής κεντρικός του Ολυμπιακού από την Πάτρα, Δημοσθένης Λινάρδος, στη συζήτηση που είχαμε με αντικείμενο τη μεγάλη από κάθε άποψη πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, που θα μείνει στην ιστορία!

-Πώς ήταν η… διαδρομή, από το πρώτο στο δεύτερο παιχνίδι;

«Ήταν πόνος και απογοήτευση από τη μία και μεγάλη χαρά και έκρηξη συναισθημάτων από την άλλη. Από την κόλαση στον παράδεισο σε διάστημα μιας εβδομάδας».

-Κοιμήθηκες την επομένη της ήττας έπειτα από το πρώτο παιχνίδι;

«Κοιμήθηκα 5-6 ώρα τα ξημερώματα. Και αυτό μου συνέβη και στη ήττα στο πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό. Και σε αυτά τα δύο παιχνίδια αδικήσαμε τους εαυτούς μας».

-Μετά την πρόκριση στο τελικό του Challenge Cup κοιμήθηκες;

«Σαν πουλάκι».

-Ο Ιντάλγκο είναι έτσι και στην καθημερινότητα του, όπως εμείς τον βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο;

«Είναι πολεμιστής. Θέλει να είναι ο καλύτερος και να το αποδεικνύει στο γήπεδο. Το ταπεραμέντο του είναι πολύ κοντά στην Ελληνική ιδιοσυγκρασία».

-Τί μηνύματα πήρες μετά την πρόκριση;

«Πάρα πολλά, τα οποία με έχουν κάνει πολύ χαρούμενο. Το πιο σημαντικό ήταν τα μηνύματα που δέχτηκα έπειτα από τον πρώτο χαμένο ημιτελικό. Μηνύματα συμπαράστασης για την ομάδα και εμψύχωσης. Αυτό για εμένα ήταν σπουδαίο, γιατί στις νίκες είναι όλοι μαζί σου, αλλά στις ήττες χρειάζεται διαχείριση».

-Έπαιξε ρόλο ότι τελικά το παιχνίδι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών;

«Ήταν μια περίεργη κατάσταση, την οποία στην Ελλάδα έχουμε βιώσει όλοι οι αθλητές όταν παίζαμε με κορονοϊό κεκλεισμένων των θυρών. Υπό μία έννοια λοιπόν δεν ήταν κάτι νέο. Θα ήθελα να γίνει το παιχνίδι με κόσμο, αλλά για τη γενικότερη ασφάλεια όλων μας η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ήταν κακό για το άθλημα μας, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά».

-Πέρυσι το καλοκαίρι έκανες το μεγάλο άλμα στην καριέρα σου πηγαίνοντας σε μια ομάδα πρώτης γραμμής, όπως ο Ολυμπιακός. Πώς το βιώνεις;

«Το απολαμβάνω. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Τα συναισθήματα υπερηφάνειας με κατακλύζουν. Μεγαλώνω εντός εισαγωγικών αθλητικά και πνευματικά. Έχω δουλέψει πάρα πολύ, όπως δουλεύουν και άλλα παιδιά. Είναι τεράστιο το βήμα και καλά-καλά δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Προσωπικός μου στόχος είναι να βελτιώνομαι συνεχώς και να ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις ενός πολύ μεγάλου κλαμπ, όπως είναι ο Ολυμπιακός».

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν στον τελικό του Challenge Cup ανατρέποντας κάθε προγνωστικό, καθώς είχαν ηττηθεί στην έδρα τους 3-1 σετ και βρέθηκαν πίσω 1-0 σετ στον επαναληπτικό. Όμως νίκησαν 3-1 στην έδρα του Παναθηναϊκού και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό στο «χρυσό» σετ.

Στην Ελλάδα βασικός

Ο Δημοσθένης Λινάρδος σε όλες τις διοργανώσεις στην Ελλάδα είναι βασικός στο κέντρο του Ολυμπιακού και βασικός ήταν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του β΄ γύρου της Volley League. Είχε 5 κερδισμένους πόντους με 1/4 επιθέσεις και 4 μπλοκ. Στην Ευρώπη «παραχωρεί» τη θέση του στον Βραζιλιάνο Γκουσταβάο.