Σήμερα η απόφαση για το εργασιακό μέλλον των ψυχικά πασχόντων στο ΠΓΝΠ

Το Διοικητικό Συμούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών επανεξετάζει την απόφασή του σχετικά με την ανάθεση του έργου καθαρισμού του ιματισμού του νοσοκομείου.

απόφαση

Σήμερα Πέμπτη 23/02/2023, το Διοικητικό Συμούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών επανεξετάζει την απόφασή του σχετικά με την ανάθεση του έργου καθαρισμού του ιματισμού του νοσοκομείου.

Την εξέλιξη αυτή προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» που ανέδειξε τον κίνδυνο να χάσουν την εργασία τους 14 ψυχικά πάσχοντες μετά την απόφαση του ΔΣ του ΠΓΝΠ να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου καθαρισμού του ιματισμού του νοσοκομείου. Η υλοποίηση της απόφασης αυτής θα οδηγούσε στην αλλαγή του εργοδότη που σημαίνει ότι ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης – ΚοιΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ» του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής της Πάτρας που απασχολεί τους 14 πάσχοντες θα έχανε το συγκεκριμένο έργο που προσφέρει εδώ και 11 χρόνια.

Ο διοικητής του νοσοκομείου μετά το δημοσίευμα είχε δηλώσει στην «Π» ότι θα έφερνε εκ νέου το θέμα στο ΔΣ κάτι που κάνει στη σημερινή συνεδρίαση.
Εν τω μεταξύ χθες η «Ενωτική Συνεργασία Υγειονομικών» πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου με αίτημα «να μην απολυθούν οι 14 εργαζόμενοι του ΚοιΣΠΕ ”Φάρος” από το νοσοκομείο ΠΓΝΠ» εξηγώντας ότι: «Τα άτομα αυτά, εργάζονται στο πλαίσιο επανένταξης των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην κοινωνία. Η ευθύνη για την επανένταξή τους έχει μετακυλιστεί από το κράτος στους ίδιους, στις οικογένειές τους ή στην καλύτερη περίπτωση σε ΜΚΟ/ΚΟΙΝΣΕΠ υλοποιώντας κατευθύνσεις της ΕΕ. Αντί να υπάρχει μέριμνα τόσο για την ένταξη τους στην κοινωνία, με πλήρη εξασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους βρίσκονται υπό την άμεση απειλή της απόλυσης. Στεκόμαστε πλάι στους 14 εργαζόμενους που βρίσκονται υπό άμεσο κίνδυνο απόλυσης και απαιτούμε να διασφαλιστεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου απρόσκοπτα η εργασία τους».